Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2015. Március 18. 15:49, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Müllner Nándor

Ami még az aranycsinálásnál is nagyobb üzlet

Ami még az aranycsinálásnál is nagyobb üzlet

Az arab orvostudomány alapját természetesen a görögből lefordított művek jelentették...

Mindannyian hallunk a kelet barbárságáról, hogy nem hajlandók elfogadni a jól bevált módszereket és a gyógyszereinket a nyugat fegyverének tekintik. De ne legyünk igazságtalanok! Persze, hogy abból lesz a hír, ha valaki nem hajlandó beadni a gyerekének a védőoltást, és nem abból, ha a másik ezer még fizet is ezért. És azt se feledhetjük el, hogy a mostani bölcs nyugat egy évezreden keresztül kauterizálással és érvágással gyógyított. Mindent. Ezidőtájt pedig az arab tudósok már műtéteket hajtottak végre, betegségeket írtak le, és több száz kötetes diagnosztikai kézikönyveket szerkesztettek és terjesztették azt világbirodalmukban (a velük érintkező kereszteseknek nyilván a rövített kiadást sikerült csak megszerezni). A gyógyászat ezen „hőskorába” vezetett be minket Őexcellenciája Mohammad Reza Morshedzadeh, iráni nagykövet, aki az iszlám és az orvoslás viszonyáról és Perzsia leghíresebb gyógyítóiról tartott előadást az MTA Könyvtár és Információs Központban. Folytatás…

Címkék: könyv, könyvkultúra

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:50, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról

Ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

2023. Szeptember 25. 15:49, hétfő | Belföld

A globális minimumadóról egyeztet Varga Mihály magyarországi vállalatvezetőkkel

Egyeztetést kezdeményez Varga Mihály pénzügyminiszter a globális minimumadóról szóló uniós irányelv hazai átültetéséről magyarországi nagyvállalatok vezetőivel - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.