Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Augusztus 20. 14:54, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Amíg oltotta a tüzet, ellopták a biciklijét

Amíg oltotta a tüzet, ellopták a biciklijét

Újra éles bevetésen a szanyi önkéntes tűzoltók.

Az emberi hanyagság és felelőtlenség már nem először okozott munkát a szanyi önkéntes tűzoltóknak. A Szany Önkéntes Tűzoltóegyesület egyik tagja arra lett figyelmes az éjszaka, hogy a szemközti szomszédjának ég a háza. Haladéktalanul értesítette önkéntes tűzoltótársait és a hivatásosokat.

Az önkéntesek a tűzoltószertárból vitték a felszerelésüket az égő házhoz. Felszerelték a fecskendőt, és megkezdték az oltást. Az égő ház oltását és a mentést az időközben Pápáról és Csornáról gyorsan kiérkező hivatásos tűzoltók vették át és fejezték be. A tűz a melléképületben keletkezett, onnan terjedt át a lakóépületre, aminek leégett a teteje.

A mentés során az égő házból mentették ki a hivatásos tűzoltók az ittas tulajdonost, aki az elsődleges vizsgálat szerint a tüzet okozhatta. Személyi sérülés nem történt.

Az önkéntes tűzoltók parancsnoka az éjszakai bevetés után tért vissza társaival a tűzoltó szertárhoz, hogy elrakják a felszerelésüket, és hazamnjenek pihenni. Ekkor fedezte fel, hogy a szertárnál hagyott kerékpárját az oltás ideje alatt a szertár mellől ellopták.

Az önkéntes tűzoltók idejüket, energiájukat nem kímélve készülnek fel a javaink mentésére, miközben saját testi épségüket is sokszor veszélyeztetik. Ezt pont Szanyban tudhatják, hiszen az idén már többször oltottak tüzet a faluban és a környéken.

Micsoda érzéketlen barbárság egy olyan embert meglopni, aki az éjszaka közepén más házát, értékeit oltja és védi!

Címkék: ÖTE, szany

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!