Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 04. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szany Nagyközség Önkormányzata

Anyatejes világnap Szanyban

Anyatejes világnap Szanyban

Magyarországon 1993 óta ünnepeljük az Anyatej Világnapját.

1990. augusztus 1.-én harminckettő ország kormánya és tíz ENSZ szervezet (köztük az UNICEF és WHO) írta alá a „Nyilatkozat a Szoptatás Védelméről, Elősegítéséről és Támogatásáról” című dokumentumot, amely kimondja:
„Annak érdekben, hogy megvalósuljon az édesanyák és gyermekek egészségi és táplálkozási optimuma, globális célként tűzzük ki, hogy minden nő kapjon lehetőséget a kizárólagos szoptatásra és minden csecsemő születésétől 4-6 hónapos korig kizárólag anyatejjel táplálkozzon.”

A csecsemő táplálás legideálisabb módja hat hónapos korig a kizárólagos szoptatás. Az anyatej biztosítja a tápanyag szükségletét, a folyadék igényt és azt a bensőséges kapcsolatot, ami a csecsemők lelki szükségletét fedezi.Ennél természetesebb, praktikusabb, egészségesebb, kényelmesebb, szeretetre méltóbb babatáplálás nem létezik.

Szanyban most már évek óta október első napjaiban ünnepeljük meg a Szoptatás Világnapját. A 0-3 éves gyermekek és a várandós anyukák a meghívottak.
Az összejövetelünknek kettős célja van, egyrészt népszerűsítjük az anyatej fontosságát, másrészt pedig alkalmat adunk arra, hogy a kismamák barátságos környezetben, kötetlenül találkozzanak háziorvosukkal és egymással is megosztják tapasztalataikat.

A rendezvényt a szanyi védőnő Kissné Potyondi Judit szervezte és nyitotta meg, melyen részt vettek: Dr. Dekovics Anikó és Dr. Legler Aliz házorvosok, Vargáné Pintér Mária bogyoszló-szilsárkányi védőnő, Huszárné Takács Enikő a családvédelmi szolgálattól, valamint az előadást tartó Szabó Imréné kónyi védőnő.
A résztvevőket az előadás után a Szent Anna Katolikus Általános Iskola harmadik osztályos tanulói kedves műsorral köszöntötték, melyet Hári Pethő Adrienn tanított be, a zenei kíséretet pedig Rugli Béla biztosította.

A rendezvény végén a jelenlévő három védőnő közreműködésével –a polgármesteri hivatal és a helyi vállalkozók támogatásának eredményeként- minden résztvevőt megajándékoztak, majd vendégül láttak.

Kissné Potyondi Judit
védőnő

Címkék: szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.