Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 16. 18:08, szombat | Belföld
Forrás: mti

Április végén Sümeg és Bakony térségében rendezik a Muzsikál az erdőt

Április végén Sümeg és Bakony térségében rendezik a Muzsikál az erdőt

Először rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvényt, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel valamint családi-és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.

A szervezők tájékoztatása szerint április 22-én Sümegen a Püspöki Palota Kertben, április 23-án Sümeg - Sarvalyon, április 24-én Farkasgyepű - Hubertlakon tartják a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot.

Sümegen délutántól helyi termékek bemutatója, kézművesfoglalkozások, Ládafia Bábszínház előadása, Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével természetismereti élményséta várja a közönséget, az estet Pál István Szalonna és bandája koncertje zárja.

Másnap kerékpártúra indul Keszthelyről Sümeg-Sarvalyra, ahol kiscsoportos családi élményprogram, kézműves-foglalkozások és a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztató standja várja az érdeklődőket. Mazál István erdőpedagógus interaktív játékokkal készül az erdő és a víz kapcsolatáról. Fellép a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Duna Művészegyüttes és Bohém Ragtime Jazzband. Erdei divatbemutatón mutatkoznak be a Réthy Fashion környezetbarát kreációi.

Farkasgyepű-Hubertlakon a bakonyi erdők értékeit Lunk Eszter erdőmérnök mutatja meg, a földtörténeti kérdések iránt érdeklődők Futó János geológus túráján vehetnek részt. A népi kézműves-foglalkozások mellett lesz interaktív játék, Ringató-foglalkozás, kiállítás, ismeretterjesztő előadás, bábszínházi produkció. Fellép Corpus Harsona Quartet és Szokolay Dongó Balázs, valamint Csík János és a Mezzo.

A Muzsikál az erdő programjainak elmaradhatatlan része a helyi termékek vására, valamint a Muzsikál az erdő Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.