Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 16. 10:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Árammal és fegyverrel védte a tanyáját, amin vadkendert termesztett

Árammal és fegyverrel védte a tanyáját, amin vadkendert termesztett

Vádat emeltek egy 50 éves békési férfi ellen, aki áramot vezetett a tanyája bejárati ajtajára és ablakaira szerelt védőrácsba, emellett vadkendert termesztett és több fegyvert is tartott engedély nélkül

- tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t. A közleményben azt írták: a férfi gazdálkodás céljából használt két hétvégi házat és egy tanyát Békésen.
"Védelmi célból" 2015 őszén a tanyán a hálózati áramot a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamraajtóra és a padlásfeljáróra szerelt védőrácsba vezette. Tisztában volt azzal, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet - tudatták.

A férfi egyik hétvégi házának kertjében a kukorica között saját részére vadkendert termesztett, amelynek kannabisz tartalmú növényi törmelékéből több mint 2 kilogrammot rejtett el.

A rendőrség a helyszíni szemle és a házkutatások során három átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több alkatrésznek felhasználható lőfegyverdarabot és 495 különféle lőszer foglalt le, amelyeket a vádlott engedély nélkül tartott. Lőszereket találtak elrejtve a garázs falában, a színben, a tyúkólban, sőt egy fotel kárpitja alatt is.

A rendőrök lefoglaltak továbbá három varsát, amelyeket a vádlott a tanya közelében lévő csatornában helyezett el annak ellenére, hogy nem volt halászati engedélye vagy állami halászjegye.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit emberölés kísérletével, kábítószer birtoklásának bűntettével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint orvhalászat vétségével vádolja, és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.