Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 05. 08:56, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Áramot vezetett a kerítésébe egy zalai férfi, emberölési kísérlettel vádolják

Áramot vezetett a kerítésébe egy zalai férfi, emberölési kísérlettel vádolják

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy magyarszerdahelyi férfi ellen, aki áramot vezetett a szomszéddal közös drótkerítésbe, mert zavarták a túloldalon tartott kutyák

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t. A 73 éves férfi 2014 óta állt haragos viszonyban a telekszomszédaival, mert zavarta őt a kerítéssel körbezárt ingatlanjukon tartott kutyák ugatása és viselkedése.


A férfi tavaly ősszel a lakóháza melléképületéből egy hosszabbító kábelt kötött a szomszédos ingatlannal közös drótkerítésre, ami így áram alá került. A szomszéd a teraszáról vette észre, hogy a kerítés az esős időben több helyen villog, szikrázik, ezért értesítette a rendőrséget.

A szakértői vélemény szerint az áram alá helyezett rozsdás drótkerítésben olyan mértékű feszültség volt, ami érintés esetén a légzőizmok görcsét és a szív leállását eredményezte volna. A férfi ezzel nemcsak baleset- és életveszélynek tette ki a szomszéd házaspárt és azok kiskorú gyermekét, de saját feleségét és leányát sem figyelmeztette.

A Zala Megyei Főügyészség az idős férfi ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.