Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2019. Június 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Aratás előtti tűzvédelmi felkészítést kaptak a megye falugazdászai Csornán

Aratás előtti tűzvédelmi felkészítést kaptak a megye falugazdászai Csornán

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a betakarítással, mezőgazdasággal összefüggő tűzvédelmi, iparbiztonsági, valamint vízügyi szabályokról tartott előadást Csornán.

A tájékoztatón a megye falugazdászai vettek részt. Az értekezletet Varga Tibor tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezető nyitotta meg, köszöntve az egybegyűlteket, majd a 2018-as év aratással kapcsolatos tapasztalatiról beszélt, kiemelte a tűzvédelmi előírások betartását a mezőgazdasági munkák során. Ezt követően Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vízügyi hatóságának szakembere ismertette a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat, majd az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok, javaslatok ismertetésével zárta előadását.

A következő előadó, Pető Balázs tűzoltó zászlós, a hatósági osztály referense, az aratási tevékenység tűzvédelmi szabályairól, a szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást, valamint beszédében kitért a szabadtéri tűzesetek megelőzésére, a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeire és a tarlóégetés szabályaira is. Később a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat ismertette a jelenlévőkkel.

Az értekezletet Kiss László tűzoltó alezredes zárta, a mezőgazdaságban történő vegyszer, műtrágya és üzemanyag szállítás ADR-t érintő előírásai, a velük kapcsolatos könnyítések, a jelenlegi jogi szabályozás ismertetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.

2022. Május 26. 15:38, csütörtök | Helyi

Hármas karambol történt Szany és Marcaltő között

Újra leszállt a mentőhelikopter Szany mellett.