Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

Pénteken avatták fel a Csornai Járásbíróság felújított épületét. Az avatóünnepségen Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az Országgyűlés döntése nyomán 2022. január 1-jétől kezdte meg működését a Csornai Járásbíróság, ideiglenes helyszínen.

A felújított épület "tiszteletre méltó, kötelez és összahangban áll a falak mögött zajló értékes és fontos ítélkező tevékenységgel", ami a járásbíróság illetékességi területén élő 60 ezer embert érint - emelte ki.Hozzátette: a járásbíróság működése a "Rábaköz fővárosának" is egyfajta presztízs emelkedést jelent.

Senyei György bizodalmát fejezte ki, hogy a Győri Törvényszék részeként működő járásbíróság időszerű ítélkezést és magas szintű szakmai munkát végezve hozzájárul ahhoz, hogy Rábaközben élőknek megfelelő színvonalú ítélkezést biztosítsanak.

Somogyi Zoltán, a Győri Törvényszék elnöke elmondta, hogy az épület 1927-ben és 1928-ban eredetileg is bírósági célra épült. A bíróság működését 1976-ban szüntették meg, az épület ezt követően kórházi, rendelőintézeti funkciót töltött be. Miután igény mutatkozott arra, hogy a városban működjön járásbíróság, 2021-ben elkezdték az épület felújításának tervezését, majd a következő két évben a kivitelezést - mondta, hozzátéve, hogy a megújult épületben év eleje óta fogadják az ügyfeleket. Kiemelte, hogy az ügyek köre a törvény által járásbírósági hatáskörbe utalt ügyek teljes körét felöleli. Beszélt arról is, hogy modern, kényelmes és egészséges munkakörülményeket nyújt az épület, ami 825 négyzetméteren biztosítja az időszerű és hatékony ítélkezés menetét.

A bíróság elnökén kívül jelenleg három bíró, egy bírósági titkár és 12 igazságügyi alkalmazott dolgozik az épületben - mondta Somogyi Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 16:00, szerda | Helyi

Rákosi vipera telepítés a nemzeti parkban

Rákosi Vipera Védelmi Program

2024. Május 29. 13:47, szerda | Helyi

Rábaközi iskolák figyelem, pályázati lehetőség!

150 tablet kiosztásával és edukációs tartalmakkal támogatja az iskolákat a „Köszi, SIÓ!” program.

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

390 ezer forintba került a gyorshajtás

148 km/óra lakott területen belül

2024. Május 28. 16:21, kedd | Helyi

Idén is kinyíltak a szertárkapuk gyermeknapon

Gyereknap a tűzoltóságokon.