Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 17. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Átadták a Győr-Kóny közötti M85 gyorsforgalmi utat

Átadták a Győr-Kóny közötti M85 gyorsforgalmi utat

Az út használatáért 2016. január 1-től útdíjat fizetni.

Ünnepélyes keretek között adták át 2015. június 16-án az M85 Győr-Kóny közötti 2x2 sávos gyorsforgalmi utat, amely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából épült meg az Európai Unió finanszírozásában. Az ünnepségen a menetidő rövidülését, a biztonságosabb közlekedést, a kereskedelem, turizmus fellendülését várják az új útszakasztól, valamint a környező települések mentesítését az áthaladó forgalom alól.Az útszakasz 2016. január 1-ig díjfizetési kötelezettség nélkül, 2016. január 1. után az út használatához megyei matricát kell venniük az autósoknak.

-A cél, amelyet magunk elé kitűztünk nem kevesebb, mint, hogy az M85, és M86-os fejlesztéssel 2016. őszére Győrtől és az M1es autópályától Szombathelyig, 2018. tavaszára Sopronon át az országhatárig kiépüljön a gyorsforgalmi összeköttetés.- fogalmazottSeszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter. Ezzel nem csak vidéken élők mindennapjait szeretnénk megkönnyíteni, hanem a hazánkba látogatók számára is vonzóbbá tehetjük a régiót üzleti, és idegenforgalmi szempontból egyaránt. A most elkészült Győr-Kóny szakasz fontos mérföldkő ebben a folyamatban. Az országos program az alsóbbrendű utakon 15 km-es szakasz felújítását tartalmazza Győr-Moson-Sopron megyében. Az alsóbbrendű közutak javításán túl a kormány középtávú tervei között szerepel az is, hogy kiépítsék az országhatárig a még hiányzó autópálya szakaszokat, és megvalósuljon a megyeszékhelyek gyorsforgalmi bekötése.

- Ez, és a további gyorsforgalmi utak köldökzsinórként fogják éltetni a Rábaközt. - mondta Gyopáros Alpár, országgyűlési képviselő. Ez lesz a reményeink szerint garanciája annak, hogy a rábaközi fiatalok itt maradnak a szülőföldjükön, itt vállalnak családot, így maradnak meg intézményeink, és természetesen bízunk a gyorsforgalmi utak importvonzó hatásában is.

-Ahhoz, hogy a győri térség, Győr-Moson-Sopron megye gazdasági előnyét tartani tudjuk, a munkahelyeket továbbra is meg tudjuk őrizni, hogy új munkahelyeket tudjunk létrehozni szükség volt erre a fejlesztésre. Segít a gazdasági térség egyesülésében, ami erőt adhat a további gazdaságfejlesztő céljainkhoz.- fogalmazottKara Ákosországgyűlési képviselő:

Sokorai István elnök-vezérigazgatóa Colas magyarországi cégcsoportja nevében készre jelentette, és átadta az M85-ös gyorsforgalmi út Győr-Kóny közötti szakaszát. A munkák szerződés szerinti határidőre, és szerződés szerinti minőségben elkészültek.

- Három fő célja volt ennek a beruházásnak.- emelte ki Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója. A menetidő csökkentése; 10 perccel gyorsabban el lehet jutni az M1-es autópályától Kónyig. Másik fontos célja, hogy kikerüli a nehézgépjármű, és a 14-15000-es járműegység forgalom Kóny, Ikrény, Enese, és Rábapatona településeket, így az ott élők élete is könnyebb lesz ezáltal, illetve sokkal biztonságosabban lehet közlekedni. Az utóbbi öt évben 76 baleset történt, ebből 5 halálos. 600 ember dolgozott 700 napon keresztül, külön köszönjük a kivitelező határidőre való teljesítését, a Colasnak. 1 millió m3 földet építettek be, 23000 m3 betont, 21000 m3 aszfaltot ezen idő alatt. Ezzel az építkezéssel 16 km-rel hosszabb lett a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat. Tovább bővítjük ezt Szombathely irányában, jelenleg 52 km-en tart építkezés Szeleste, Hegyfalu, Csorna és Kóny között.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!