Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 28. 17:12, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Átadták az önkéntes tűzoltó egyesületeknek a pályázaton nyert eszközöket

Átadták az önkéntes tűzoltó egyesületeknek a pályázaton nyert eszközöket

A pályázaton tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz jutottak az önkéntesek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2022-ben kiírt pályázatán hétszázmillió forint értékben biztosítottak forrásokat a tűzoltás és katasztrófa-elhárítás területén tevékenykedő egyesületek működéséhez, képzéshez, eszközökhöz.

A sikeres pályázattal az önkéntes tűzoltó egyesületek működési költségekhez, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz jutottak.

A mai eszközátadáson Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az egyesületek képviselőit. Hangsúlyozta, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek egyre nagyobb szerepet töltenek be a megye tűzvédelmében, így kiemelten fontos a fejlődésüket támogató, évről-évre növekvő pályázati lehetőségek kiaknázása. Megköszönte az egyesületek tevékenységét, a különböző káreseteknél részükről bizonyított gyors és hatékony reagálást, egyben a további fejlődést szorgalmazva a következő évi pályázati lehetőségek tervezésére bíztatta az egyesületek képviselőit.

Győr-Moson-Sopron megyében idén hatvannyolc együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesület nyújtott be pályázatot, közel hetvenötmillió forint értékben. Az egyesületek a lehetséges kategóriákon belül az igényelt forrásokat rangsorolták, figyelembe véve, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. 2022 évben a megyében működő nyolc önállóan beavatkozó (Győrszemere, Tét, Fertőszentmiklós, Nagycenk, Hegykő, Kunsziget, Ásványráró és Koroncó) önkéntes tűzoltó egyesület több, mint tizenhárom millió forint normatív támogatásban részesült.

A pályázatok segítségével, a technikai eszközökkel, védőeszközökkel, egyéb felszerelésekkel, valamint a szakmai képzésekkel az önkéntesek hatékonysága, egyben megyénk tűzbiztonsága is javul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.