Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2014. Szeptember 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Átadták Csornán a felújított mentőállomást

Átadták Csornán a felújított mentőállomást

Átfogó országos fejlesztési projekt keretében került sor az épület felújítására.

A "Sürgősségi ellátás fejlesztése - mentés" című európai uniós projekt keretében újították fel a mentőállomás épületét, melynek ünnepélyes átadására és a szalag átvágásra ma délelőtt került sor.

Dr Bónáné Dr Németh Katalin önkormányzati képviselő köszönte meg a mentősök és a felújításban résztvevők munkáját.

A projekt tartalma az állomás dinamizálása volt, célja a kivonulási idő csökkentése, mely pl. motorizált garázs- és udvari kapuk beépítésével, az épület energetikai korszerűsítésével valósult meg.- mondta el Dr Czirmer József az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja, hogy az állomás eddigi funkcióit a korábbinál jobban, hatékonyabban betölthesse. Ennek keretében fekete-fehér öltözőt alakítottak ki, illetve kiépítették a CO- riasztó és szellőztető rendszert. A projekt tervezése során további cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése, ennek érdekében sor került a nyílászárók cseréjére, illetve a hőszigetelés és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére, a tetőhéjazat cseréjére és részleges épületvillamos-és épületgépészeti felújításra. Felújították a mentőtiszti szobát és zuhanyozót.

Dr Lórántfy Mária regionális orvos igazgató megemlékezett arról, hogy Csornán 80 évre nyúlik vissza mentés története, ennek is, mint a kórház alapításának Dr Kokas Lajos volt a kezdeményezője. Azóta folyamatosan fejlődött a képzés, a technikai felszereltség.A csornai mentőállomás 1972 óta működik jelenlegi helyén, ellátási körzete 40 település, a 27 dolgozó 1 esetkocsival és 2 mentőgépkocsival látja el a feladatait. A csornai Margit kórház aktív ellátásainak 2012 évi megszüntetése után jelentősen változtak a betegutak. a Csornai és környékbeli betegek szállítása a győri kórházba irányult. Tavaly több mint 3000 ellátást végeztek a csornai mentőállomás dolgozói, ehhez 170.000 km-t tettek meg a mentőgépkocsik lényegében panasz nélkül. Megköszönte mindenkinek a segítségét, aki bármilyen formában hozzájárult a felújításhoz, és a Margit kórháznak, hogy a felújítás idejére befogadták a mentőket.

A nemzetiszínű szalag ünnepélyes átvágása után Dr Czirner József átadta a mentőállomás jelképes kulcsát Horváth Szabolcsnak, a csornai mentőállomás vezetőjének.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:00, kedd | Helyi

Idén is kinyíltak a tűzoltó laktanyák a gyereknapon

Kipróbálhatták a célba lövést puttonyfecskendővel.

2023. Május 30. 09:00, kedd | Helyi

Fertőszentmiklóson május 30-tól június 3-ig terelőúton közlekednek egyes buszjáratok

Lezárták a vasúti átjárót.

2023. Május 29. 16:00, hétfő | Helyi

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Aratás előtti tűzvédelmi értekezletet tartottak Kapuváron.

2023. Május 29. 13:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.