Városlista
2023. március 20, hétfő - Klaudia, Alexandra

Hírek

2020. Január 31. 07:09, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozó ingatlanjait

Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozó ingatlanjait

Több mint két tucat helyszínen tartott házkutatást csütörtökön a szlovák rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó különleges egysége - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.

Lapinformációk szerint a házkutatások egy része a két évvel ezelőtti újságíró-gyilkosság megrendelésével is vádolt Marian Kocner nagyvállalkozó ingatlanjaiban zajlott.

A szlovák rendőrség különleges egységének (NAKA) "Újságíró" nevű munkacsoportja Pozsonyban, Besztercebányán és Dóvalon tartott házkutatásokat 16 lakásban és 9 más ingatlanban. Tekintettel arra, hogy az ügyben, amellyel a munkacsoport foglalkozik, még folyamatban van a nyomozás, közelebbi információt nem lehet nyilvánosságra hozni - közölte a rendőrség.

A noviny.sk szlovák hírportál úgy tudja, hogy a házkutatások egy része Marián Kocner házában és cégeiben zajlott. A vizsgálati fogságban lévő Kocnert más, gazdasági bűnügyek mellett a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője ellen 2018 februárjában elkövetett bérgyilkosság megrendelésével vádolják.

A Markíza szlovák kereskedelmi televízió közlése szerint csütörtökön Dobroslav Trnka volt legfőbb ügyész házában is házkutatást tartottak. Trnkát két héttel ezelőtt vették őrizetbe és hivatali jogkörrel való visszaélés miatt kezdeményeztek ellene eljárást. Ám az ügyészség a felhozott vádakat megalapozatlannak találta és már másnap szabadlábra helyezte őt.

A NAKA egy nappal korábban, szerdán ugyancsak több házkutatást tartott köztük négy bíró és egy másik vállalkozó, Norbert Bödör lakásában. Utóbbit a szlovák sajtó többször összefüggésbe hozta Marián Kocnerrel.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 12:15, hétfő | Külföld

Petr Pavel: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét - jelentette ki a cseh elnök.

2023. Március 19. 14:46, vasárnap | Külföld

Kreml: Putyin Mariupolban járt

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.

2023. Március 18. 07:54, szombat | Külföld

Donyecki tisztségviselő: orosz kézen Bahmut több mint kétharmada

Az orosz egységek Artemivszk (Bahmut) területének mintegy 70 százalékát vonták ellenőrzésük alá - közölte Jan Gagin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetőjének tanácsadója pénteken a Rosszija 24 tévécsatornán.