Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 17. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Attól félek, az unokáim már nem ebben az országban születnek

Attól félek, az unokáim már nem ebben az országban születnek

Fórumot tartott Csornán Szabó Zoltán a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje.

Csornán a Pártok Háza nagytermében tartotta fórumát Szabó Zoltán képviselőjelölt tegnap este. A rendezvény előtt beszélgettünk vele.

- Rövid bemutatkozás után kérem, mondja el, miért vállalta a jelöltséget, milyen célokat tűzött ki maga elé.
- 53 éves gépészmérnök szakközgazdász vagyok. Dolgoztam iparban és kereskedelemben, mérnökként, vezetőként, alkalmazottként és vállalkozóként is. 4 gyermekem van, de attól félek, az unokáim már nem itt fognak megszületni. Menekülnek a gyerekeink, fiataljaink külföldre! Akikkel a választókerületben beszéltem, már csak azokat látom nyugodtnak, akik gyermekei külföldön teremtettek maguknak egzisztenciát. Ez nem normális! Erre nem a röghöz kötés a válasz, hanem az, hogy az emberek számára a saját hazájuk legyen vonzó. A FIDESZ számára csak az a jó, ami az övé, ezért aztán mindent meg is szerez magának, másokkal pedig nem törődik. Ez számomra elfogadhatatlan. Soha nem voltam politikus, nem is terveztem, hogy az leszek. Fel kell vállalnunk, hogy hazánk gyermekeink hazája maradjon, hogy az itt élőknek reményük és jövőjük legyen.

- Miért a DK-t választotta?
- Gyurcsány Ferenc öszödi beszéde számomra egy erkölcsi alapvetés. Az igazságot akkor is ki kell mondani, ha fáj. Az a beszéd nekem arról szólt, hogy a politikusnak ne a saját megélhetése legyen az első, hanem az ország sorsának jobbítása. A politika számomra az emberek szolgálatát jelenti. Ha a fiatalok elmennek külföldre, kinek építjük ezt a hazát?

- Mit üzen a rábaközi embereknek, a választókerületben élőknek?
- Pár kilométerrel odébb Ausztriában sem élnek nálunk különb emberek, nekik sem jut több természeti erőforrás, mint nekünk. Akkor miért gazdálkodnak vele jobban, miért tartanak előbbre, mint mi? Ez a vidék az ország szerencsésebb szeglete, mégis az itt lakók nagy többsége fél, és kiszolgáltatottnak érzi magát. Ezen kell változtatni! Ma a DK programjának első 16 pontjáról kezdünk beszélgetni. amelyek a változás alapjait teremtik meg, amennyiben a választók a demokráciát, biztonságot és fejlődést akarják maguk és családjuk számára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás