Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 10. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Simon Gym Fertőszentmiklós

Ausztriában remekeltek a fertőszentmiklósi kick-boxosok

Ausztriában remekeltek a fertőszentmiklósi kick-boxosok

A hétvégén a WMAC szervezet nemzetközi versenyén vett részt a fertőszentmiklósi Simon Gym csapata Ausztriában, Weizben.

A csapatot Török Balázs, Árpási Barnabás és Radics Róbert képviselték.

Elsőként Balázs mérkőzött light contaktban egy ukrán versenyzővel. Nem tudta hozni azt a dinamikus, technikás bunyót, amit edzésen az edzők megszoktak tőle. Hagyta magára húzni az ellenfelet, aki mindig kezdeményezett, és az adok-kapokból is jobban jött ki sajnos. Balázs így ezüstérmes lett. Kick lightban ellenfele nem állt ki ellene, így az ő kezét emelték a magasba. Nagyon sajnálta, mert az előző vereség után jó lett volna újra tatamira lépni, hogy megmutathassa, mit is tud valójában.

Tatamis, technikás, félerejű szabályrendszerek mellett párhuzamosan a ringben is zajlottak a mérkőzések. Ringet a teljes erejű ütések, rúgások jellemzik, ahol elsőként Barnabás következett K-1 kategóriában. Ellenfele egy Ausztriában elő török fiatalember volt. Mérközés előtt nem volt elég idő sem a bemelegítésre, sem a " beütésre", de Barna nagy jelentőséget nem tulajdonítva a dolognak, határozottan lépett be a ringbe, ahol egy kőkemény küzdelemben győzte le török ellenfelét.

- Nagyon örülök a győzelemnek, de bevallva kicsit izgultam, hisz kor- és súlycsoportot is váltottam felfelé, valamit K-1-ben is ez volt az első mérkőzésem. A thaibox a kedvencem, de most ott nem volt ellenfelem, így edzőimmel megbeszélve a K-1-et vállaltuk be - nyilatkozta Barna a mérkőzése után.

Harmadikként a csapat rutinos, és legeredményesebb harcosa, Radics Róbert lépett kötelék közé. Robi is K-1 ben mérkőzött, ahol először osztrák, másodjára mongol, majd a döntőben, egy Ausztriában elő török ellenfelet győzött le tudatos, határozott bunyójával.

- Az első mérkőzésem tűnt a legnehezebbnek, mert kicsit bizonytalan voltam. Háromheti megfázás után nem voltam top formában. Az osztrák fiút erősnek éreztem, de rendre megállítottam a támadásait. Második meccsemen a mongol fiú is erősen kezdett, de egyeneseim, horgaim rendre találtak. Az orrát sokszor sikerült eltalálni, amit orrvérzés követett. A bíró ezért idő előtt beszüntette a mérkőzést, így technikai KO-val győztem. A döntőben a technikás, rutinos török fiúval kellett felvennem a harcot. Tudtuk, hogy ügyes, így én kezdeményeztem és irányítottam a bunyót.Nem hagytam egy pillanatra sem, hogy fölém tudjon kerekedni.- nyilatkozta Robi a díjátadó után.

Gratulálunk versenyzőknek!
Edzők: Molnár Sándor, Tóth Richárd, Molnár László, Bugyik György és Simon László.

Címkék: kick box, thai box

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.