Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 02. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Bodonhely Község Önkormányzata

Avatóünnepség Bodonhelyen

Avatóünnepség Bodonhelyen

Egy élhető kisközség a Rábaközben

Ünnepségre gyűltek össze a bodonhelyiek és meghívott vendégeik október 31-én.Az összejövetel apropóját az új út és a buszforduló elkészülte adta, de jelképesen az utóbbi időszak fejlődésének kézzelfogható eredményeit is most ünnepelték meg.

Kenesei Ferenc polgármester köszöntőjében büszkén számolt be arról, hogy az elmúlt évek eredményeként a község összes belterületi útja pályázati pénzekből szilárd aszfaltburkolatot kapott, az un. hétvégi telkek útjait murvával fedték.Jelentős eredménynek mondható, hogy a temetőt térkővel lerakott út szeli át, és megtörtént a ravatalozó külső felújítása. Ugyanott WC, vizesblokk készült, és szintén térkő fedi a szertartások helyszínéül szolgáló fedett rész alját is.

Szintén az utóbbi évek eredményei közé sorolható a kultúrház külső felújítása, nyilászárók cseréje, a hivatali rész felújítása.
A sportolók is jobb körülmények közé kerültek azáltal, hogy az öltöző épületének tetőszerkezete és az épület belseje is teljes felújításon esett át.
A nyár elején a legkisebbeknek saját erőből új játszótér készült. A most átadott buszforduló és új út is teljes mértékben, mintegy 10 mill. forintos költséggel saját erőből készült.
A köszöntők után ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a Bodonhelyi Show-táncosok tánccal, az iskolások kerékpárral, az önkormányzat falubusszal, Szabó Zoltán vállalkozó pedig saját buszával haladt végig az új úton, végül a megjelentek gyalog sétáltak végig az aszfalton.

A községben teljes a közműellátottság, szélessávú internet, kábeltévé működik, öt forintért telket lehet vásárolni, kedvező adózási lehetőségekkel várják a vállalkozásokat. Civil szervezetek (nyugdíjas klub, sportegyesület, polgárőrség, tűzoltó egyesület) működnek, és egyre nagyobb hírnévre tesz szert az amatőr show táncosok csapata (az is kisebb fajta csoda, hogy ekkora településen ilyen van). A falut irányító önkormányzat jó gazda módjára bánik a rá bízott településsel, a lakosok összetartók, barátságosak. A község lélekszámához viszonyítva sok a fiatal, közülük egyre többen kapcsolódnak be a közügyekbe.

Címkék: Bodonhely

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás