Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 06. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Az adózókkal és a szoftverfejlesztőkkel együttműködve alakítja online számlázóprogramját az adóhivatal

Az adózókkal és a szoftverfejlesztőkkel együttműködve alakítja online számlázóprogramját az adóhivatal

Az Online Számla rendszer folyamatosan alkalmazkodik a külső felhasználás által támasztott igényekhez.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatosan lehetőséget biztosít a belföldi és külföldi szoftverfejlesztőknek, hogy az Online Számla rendszer alakításában részt vegyenek. A szakmai párbeszéd célja, hogy a számlázó szoftverek fejlesztőinek javaslatai nyomán az Online Számla rendszer a felhasználói igényeknek megfelelően fejlődjön.

Magyarország történetében a NAV az első hivatal, amely a GitHub-on együttműködési lehetőséget adott a szoftverfejlesztőknek, hogy közösen alakítsák az adatszolgáltatási rendszer jövőjét. Ezen kívül az online fórumokon a rendszer fejlesztőivel, szakértőivel közvetlenül is tudnak párbeszédet folytatni. A NAV-hoz érkezett visszajelzések alapján több funkcióval, lehetőséggel bővült már eddig is az Online Számla rendszer.

A rendszer szolgáltatásainak egy új irányát jelenti az elektronikus számla támogatása. A NAV az adózói és fejlesztői igényeket is felmérte, amelyek meghatározták a szolgáltatás további fejlesztését. Az elektronikus számlázás Online Számlázó rendszerben történő támogatása nem jogszabályi kötelezettségen alapul, hanem egyértelműen a piaci igények és a NAV-hoz érkezett javaslatokból alakult ki.

A jövőbeni fejlesztések mellett a rendszer folyamatos karbantartása, a meglévő funkciók erősítése is kiemelt prioritást élvez. A legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően 2020. december 16. és 2021. április 13. között egyetlen nap sem történt szolgáltatáskiesés a meghirdetett karbantartások kivételével. A rendszer párhuzamosan viselte a jogszabályi előírás által indokolt 3.0-ás verzióra átállást, a fejlesztés bevezetése miatt megnövekedett adatáramlást, valamint a korábbi, 2.0-ás verzió által generált, 2021. április 1-je óta érvénytelen forgalmat. A rendszerben ebben az időszakban mindössze 5 alkalommal fordult elő lassulás, amelyek időtartama a 6 órát sem érte el.

Az Online Számla rendszer tehát folyamatosan alkalmazkodik a külső felhasználás által támasztott igényekhez, 2021. április 12. és 20. között, az áfabevallási időszakban több mint 20 millió adatlekérdezést szolgált ki. A számlázószoftver-fejlesztőknek is partneri szerepet kínáló fejlesztés jelzi, hogy az Online Számla rendszer folyamatos jobbítását és naprakészen tartását a NAV kiemelt figyelemmel teszi, az adatlekérdezések lehetőségét és annak folyamatos bővítését pedig a jogszabályi megfelelésen túl, önként szolgáltatja a felhasználóknak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása