Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2018. Július 03. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzat

Az alkotó dédunokája is megnézte a restaurált szobrot

Az alkotó dédunokája is megnézte a restaurált szobrot

130 éve működik a vállalkozás.

A győrsövényházi Jó pásztor szobor restaurálása során nemcsak az derült ki, hogy eredetileg milyen színű volt a szobor, hanem az is, hogy ki készítette: a Maxwald kőfaragó vállalkozás, amelynek székhelye a burgenlandi Nezsiderben (Neusiedl am See) van. A „Maxwald Nezsider” felirat a talapzat megtisztításakor vált láthatóvá.

A céget Georg Maxwald szobrász és kőfaragómester alapította 1888-ban, s jelenleg dédunokája, Wolfgang Maxwald vezeti. Wolfgang Maxwald meghívást kapott a szobor 2018. június 24-i avatóünnepségére, amelyen ugyan nem tudott részt venni, de másnap feleségével megtekintette az alkotást, majd köszönőlevelet írt és fényképeket is küldött.

„Vorerst danke für die Einladung. Wir waren am Wochenende auf einer Messe und konnten daher bei der Einweihung der Statue nicht dabei sein. Aber meine Frau und ich haben uns die Statue dann gestern angeschaut. Es hat uns sehr gefreut, dass die Statue auf einem schönen Platz renoviert wieder aufgestellt wurde. Wir haben auch ein paar Fotos gemacht, welche ich Ihnen im Anhang mitschicke. Nochmals herzlichen Dank für die Verständigung und ganz liebe Grüße aus Neusiedl/See.”

Magyarul: „Először is köszönöm a meghívást. A hétvégén egy vásáron voltunk, ezért nem vehettünk részt a szobor szentelésén. De a feleségem és én aztán tegnap megnéztük a szobrot. Nagyon örültünk neki, hogy a restaurált szobor egy szép helyen került ismét felavatásra. Készítettünk néhány fotót is, amelyeket mellékelve elküldök Önöknek. Még egyszer nagyon köszönöm, hogy értesített, és szeretettel üdvözlöm Neusiedl/See-ből.”

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 16:00, szerda | Helyi

Figyeljen a motoros, figyeljen a motorosra!

Az elmúlt hetekben több motoros is balesetet szenvedett. Felhívást adott ki a rendőrség.

2023. Május 31. 13:00, szerda | Helyi

Megnyílt az Ügyes kezek dicsérete című kézműves kiállítás a csornai könyvtárban

Mézeskalács és nemez alkotásokban gyönyörködhetnek a látogatók.

2023. Május 31. 09:00, szerda | Helyi

Ismeretlen károkozókat keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2023. Május 30. 16:00, kedd | Helyi

Árokba borult egy cseppfolyósított szén-dioxidot szállító kamion Enesénél

A 21. héten történt.