Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2019. Május 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Kapuváron

Kiemelten kezelték a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen aratási értekezletet tartottak, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket is.

Az értekezletet Élő Lajos tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelő nyitotta meg, felhívva a jelenlevők figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára az aratásban. Később Pető Balázs tűzoltó zászlós, a hatósági osztály referense a 2018-as év aratással kapcsolatos tapasztalatairól beszélt, kiemelte a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő aratási munkák fontosságát, majd ismertette az aratással kapcsolatos tűzvédelmi bírságtételeket is. A továbbiakban az aratási tevékenység tűzvédelmi szabályairól, a szérű, rostnövénytároló és kazal megfelelő elhelyezéséről és a tűztávolságokról tartott előadást.

Az idei értekezleten külön napirendi pont volt a szabadtéri tűzesetek megelőzésének fontossága, ezért a külterületi irányított égetés engedélyezésének feltételeit, ezzel kapcsolatosan a tarlóégetés szabályait is áttekintették. Komplex tűzmegelőzési tájékoztató keretében a mindennapokban előforduló tűzesetek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, tanácsokat, jogszabályi hivatkozásokat ismertette, majd a mezőgazdaságban történő vegyszer, műtrágya és üzemanyag szállítás ADR-t érintő előírásait, a velük kapcsolatos könnyítéseket, jelenlegi jogi szabályozást is ismertette.

Önálló előadás keretében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vízügyi hatóságának szakemberei ismertették a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat. Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsok, javaslatok ismertetésével, valamint a résztvevők felmerülő kérdéseinek megtárgyalásával zárult az értekezlet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:00, péntek | Helyi

Rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban június végéig

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár.

2022. Május 27. 13:33, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Ez a hétvége elsősorban a gyerekeké.

2022. Május 27. 09:00, péntek | Helyi

Mert az autónk nem a trezorunk...

A rendőrség bűnmegelőzési felhívása.

2022. Május 26. 15:38, csütörtök | Helyi

Hármas karambol történt Szany és Marcaltő között

Újra leszállt a mentőhelikopter Szany mellett.