Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 26. 21:19, hétfő | PR
Forrás: Infogyór

Az aromaterápia hatása

Az aromaterápia hatása

Évszázadok, évezredek óta használja az emberiség az aromaterápiát a gyógyítás, testápolás, szépségápolás vagy csábítás céljából.

Ezzel a módszerrel számos tünetet lehet ugyanis enyhíteni, aminek elnevezése a 20. században tulajdonképpen egy baleset következményeként született meg az illatok otthonában, Franciaországban. Egy francia kémikus és parfümgyártó egy laboratóriumban történt robbanás következtében súlyosan megégette a kezét. Az égési sérüléseket azonnal bekente a közelben lévő levendulaolajjal, így a sebe nem fertőződött el és gyorsan meggyógyult. Ezt követően kezdte el a vegyész tanulmányozni az illóolajok gyulladáscsökkentő hatásait. Dr. René-Maurice Gattefossé volt a kémikus, aki megalkotta a modern aromaterápiát, ezzel együtt magát a kifejezést is.

Azoknak az eljárásoknak az összefoglaló neve az aromaterápia, amelyekben növényekből kinyert olajokat használunk gyógy, illetve kozmetikai célokra. Ezáltal elősegíthetjük egészségünk megóvását, a szervezet egyensúlyának fenntartását, helyreállítását, valamint a közérzetünk is jobb lesz ezek használatával. Széleskörű az illatanyagok felhasználása, pihenés, regenerálódás, ellazulás mellett a konkrét panaszok enyhítésére is kiváló, valamint a kellemetlen fájdalmas tünetek csillapítására alkalmazható. Az aromaolajok pozitív hatással vannak testünkre és lelkünkre. Sokféle tünetet tudunk velük kezelni, például tonizálás során bőrszépítés, vagy fertőtlenítés megy végbe. Mindennapos panaszok kezelésére is tökéletes, mint például fejfájás, migrén, nyugtalan alvás, menstruációs fájdalmak, enyhébb megfázás házilag is enyhíthetőek, így nem kell orvoshoz fordulnunk. Számos alapanyagot több módszerrel hasznosít az aromaterápia. Párologtathatjuk az olajokat, inhalálhatunk velük, de fürdővízbe is tehetjük. Készíthetünk belőlük borogatást, hozzáadhatjuk őket masszázsolajhoz vagy krémekhez is egyaránt.

Az aromaterápiás szerek keverésével olyan illatélmény szerezhető, amellyel nyugtató mentális hatást és konkrét fizikai javulás is elérhető. Ugyanaz az illatkompozíció eltérően hathat ránk, ezt az adott napszak, a kipihentség mértéke, vagy életszakasz, pillanatnyi hangulatunk is befolyásolhatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?