Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2011. Szeptember 04. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Az autójuktól is búcsút vehetnek a szabályszegők

Az autójuktól is búcsút vehetnek a szabályszegők

Szigorúbb szankciók vonatkoznak szeptembertől az autósokra.

Aki nem fizeti be az objektív felelősség alapján kiszabott közigazgatási bírságot, az autójától is búcsút vehet. A járművet kivonhatják a forgalomból, és csak akkor lehet ismét használni, ha a tulajdonos vagy az üzembentartó kifizeti tartozását. Szeptembertől változnak a külföldi rendszámú autókra vonatkozó szabályok is.

 

Csütörtöktől nem csak a gyorshajtókat, hanem azokat is szigorúbban büntetik, akik nem fizetik be a bírságot. A határidő lejárta után 8 nappal a rendőrség értesíti a területileg illetékes okmányirodát, hogy a járművet vonja ki a forgalomból, az adóhatóságnál pedig kezdeményezi a bírság adóként való behajtását.

- A közigazgatási bírság kiszabása után a tulajdonosnak 30 napja van arra, hogy a bírságot befizesse. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az okmányiroda a gépjárművet kivonhatja a forgalomból. Az elmúlt egy esztendőben Győr és vonzáskörzetében közel 600 olyan eset fordult elő, amikor a gépjármű kivonható lett volna a forgalomból - mondta a hírTV-nek Győr fideszes alpolgármestere, Simon Róbert Balázs.

A kocsi forgalomba való visszaállításának költségeit is az üzemben tartónak kell kifizetni. Ez körülbelül 11 ezer forint. A magyar kormány igyekszik visszaszorítani a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének a körét illetve lehetőségét. Az sem jár jobban, aki eddig a regisztrációs díjat megspórolva nagy értékű autóját külföldön helyezte üzembe. Ha a sofőr nem tudja igazolni, hogy jogosan használja a külföldi rendszámú kocsit, az igazoltató rendőr a helyszínen leveheti a rendszámot, és bevonhatja a forgalmit. (rá)

hírTV

Címkék: autós

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.