Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az E-Star 35 százalékot fizet

Az E-Star 35 százalékot fizet

Pedig milyen szépen indult ez a sztori. Alternatív vagy korszerűbb energiafelhasználásra és szolgáltatásra épülő magyar cég. Romániai majd lengyelországi terjeszkedés, óriási tervel. Aztán az E-Star túlpumpálta magát, mint egy doppingoló Tour de France kerékpáros, és végül most az életéért küzd.

A majd 10 milliárd forintos kötvénykibocsátáskor még úgy látszott, hogy óriási lehetőség, még befektetési szempontból is, most pedig mindenki szabadulna a papíroktól. Egyébként a végtelenségig elkeseredett befektető ezt megteheti, de a tegnapi bejelentés után már csak az eredetileg befektetett összeg 35 százalékát kaphatja meg a cégtől.

Minap 480 millió forint értékű kötvényt vásárolt vissza az E-Star, a lejáró kötvények harmadát vette vissza a cég, mivel azonban az állítólagos hitelező az utolsó pillanatban visszalépett, ezért egy remélt nagyobb bevételből törlesztene a cég. A portfolio.hu elemzése szerint a jelentős likviditási problémák miatt továbbra is jelentős kockázatok övezik a kötvényprogram és a vállalat túlélésének sikerét.

Ilyen kockázat például, hogy a cég nemcsak a kötvényesek, hanem egy hitelező bank és szállítók felé is tartozik. Mindenesetre a Budapesti Értéktőzsde úgy döntött, hogy erre a hétre felfüggeszti az E-Star részvényeinek és kötvényeinek kereskedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.