Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Augusztus 09. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten 48 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

Az elmúlt héten 48 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 6 ember sérült meg.

Kigyulladt a villanyóra szekrény egy bőnyi családi háznál hétfő reggel. A lakók porral oltóval eloltották a tüzet. A győri hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig porral oltóval biztosították a helyszínt, majd a villanyóra szekrény és a szigetelés megbontása után hőkamerával bizonyosodtak meg arról, hogy további beizzások nincsenek. Az eset során személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt át másra.

Autóra és gyalogátkelőre hasadt egy faág Sopronban, a Pócsi és a Fapiac utca sarkánál kedd este. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a lehasadt faágat. Senki sem sérült meg, az autó a motorháztetőnél károsodott.

Szalagkorlátnak ütközött és tetejére borult egy személyautó szerda reggel az M85-ös autóúton, Nagycenk térségében. A soproni és sopronkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Kigyulladt egy családi ház mögött elhelyezett, negyven négyzetméter alapterületű mobilház Levélen, a Petőfi utcában, csütörtök hajnalban. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, majd az épület mellett elhelyezett három gázpalack visszahűtését végezték. A helyszínre a levéli önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is vonultak. A mobilház lakóját a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Kidőlt fák, lehasadt faágak eltávolításához riasztották napközben több helyszínre is Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit csütörtökön. Felpéc és Kajárpéc között a félpályás útzárat okozó, mintegy tíz centiméter átmérőjű kidőlt fát a győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, Győrszemere és Szőlőhegy között az úttestre hasadt ágat pedig a győri hivatásos tűzoltók távolították el. Délután Sopronban, a Győri úton dőlt a járdára egy hét méter magas fa, amit a soproni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el. Sérülés egyik helyszínen sem történt.

Körbálákból álló kazal kapott lángra péntek hajnalban Románd településen, egy tehenészet telephelyén. A győri, kisbéri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. A tűz épületre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött szombat délelőtt az 1-es főút mecséri leágazójánál. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A baleset két sérültjét a mentők kórházba szállították.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó vasárnap délután a Gyóró és Mihályi közötti útszakaszon. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az autóban utazó ember nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.