Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 15. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 6. héten történt.

Győr-Moson-Sopron megyében a tűzesetek és műszaki mentések során négyen sérültek meg.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a Mihályi és Beled közötti útszakaszon hétfőn délelőtt. A balesethez a kapuvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik visszaállították kerekeire és áramtalanították a kocsit. Az autó vezetőjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Egy faipari üzem porelszívójában égett mintegy 100 kilogramm fűrészpor kedden este Szany településen az Ady Endre utcában. A tűzhöz riasztott csornai, pápai, kapuvári, lébényi és győri hivatásos, a szanyi önkéntes, valamint a létesítményi tűzoltók öt vízsugárral eloltották a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Egy huszonöt négyzetméteres, szerszámok tárolására használt melléképület teteje és oldalfala égett Sopronban, a Wälder József utcában szerda este. A tűz átterjedt egy garázs tetőszerkezetére is. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. Mivel az ingatlan áram nélkül maradt, az ott lakók rokonokhoz költöztek.

A kazán mellett tárolt tűzifa gyulladt meg egy lakóház pincéjében Mosonmagyaróváron, a Szél utcában csütörtökön délután. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, egy gázpalackot kihoztak, majd átszellőztették az épületet és kihordták a pincéből a megmaradt tűzifát. Két embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállított a mentőszolgálat.

Összeütközött két személyautó pénteken délelőtt a 85-ös főút 37-38-as kilométere között, Veszkény határában, a Szárföld felé vezető szakaszon. A kapuvári hivatásos tűzoltók az egyik autót áramtalanították. A mentőszolgálat egy embert további vizsgálatokra kórházba szállított.

Vasárnap késő este árokba hajtott egy személyautó a 8408-as út 21-es kilométerénél, Szany közelében. A balesethez a csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járművet. A rajok felitatták az úttestre kifolyt olajat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!