Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 14. 20:45, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten kilencvenhét eseményhez vonultak a megyében a hivatásos tűzoltó egységek

Az elmúlt héten kilencvenhét eseményhez vonultak a megyében a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, három ember pedig életét vesztette.

Száraz fű és avar égett mintegy ötszáz négyzetméteren Győr külterületén a Vonal utcai körforgalom közelében hétfő délután. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat.

Kedden kora reggel kisebb tűz keletkezett Győrben egy Körtöltés utcai társasház földszinti lakásában a gázkazán környezetében. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt hat ember hagyta el a lakást. Az egységek a lángokat rövid időn belül, egy vízsugárral eloltották, majd átszellőztették a lakást.

Egy Ausztria felé tartó tehervonat és egy kisteherautó ütközött össze Sopronban, a Táncsics Mihály utcai vasúti átjáróban kedden délelőtt. A kisteherautóban ülő két ember nem élte túl a balesetet. Az esethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a GYSEV szakembereivel közösen szétválasztották a járműveket, majd a baleset két áldozatát feszítővágó segítségével kiemelték a roncsok közül. Később az összetört autót csörlő segítségével levontatták a sínekről.

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 146-os kilométerszelvénynél, Lébény térségében kedden éjszaka. A baleset következtében a kamion az oldalára borult. A helyszínre a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A személyautó sofőrjét kórházba szállította a mentőszolgálat. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy híd tartóelemének ütközött egy személyautó Sarród közelében, a Fertőújlak felé vezető 8521-es úton szerda délután. A kapuvári hivatásos és a sarródi önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére, áramtalanították az autót és a forgalom irányításában vettek részt. A kocsi két utasát könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Egy furgon és egy személyautó ütközött össze Győr térségében, az 1-es főút 122-es kilométerszelvényénél csütörtökön délelőtt. A személyautóba beszorult egy ember, akit a győri hivatásos tűzoltók emeltek ki kézi erővel és átadtak a mentőszolgálatnak. Az egység áramtalanította a járműveket.

Pénteken délelőtt a lébényi hivatásos tűzoltókat Öttevényre a Templom utcába riasztották, ahol bejelzett egy családi házban a szén-monoxid-érzékelő. A tulajdonos kiszellőztetett és hívta a tűzoltókat. Az egység rekonstruálta a korábbi állapotot és méréseik igazolták a mérgező gáz jelenlétét, a házban egy nyílt égésterű gázkazán működött. A kazán nem megfelelő működése okozhatta a problémát.

Szombaton este Sopronban a Balfi úton szólalt meg a szén-monoxid érzékelő, ahol egy kombi gázkazán működött. A tűzoltók és a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A helyiség rossz légelllátása okozhatta a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt. A tűzoltók felhívták a figyelmet a gyakori szellőztetésre. A jól működő érzékelőnek köszönhetően nem sérült meg senki.

A viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit vasárnap délután öt esetben riasztották. Sopronban a Vas Gereben utcában egy családi házat veszélyeztetett egy megdőlt fa, Mosonmagyaróváron parkoló autókra esett a lehasadt faág, Abdán és Vitnyéden a forgalmat és villanyvezetéket veszélyeztettek a lógó faágak, Győrben az Erzsébet ligetben pedig a járókelőket veszélyeztették a lehasadó ágak. A tűzoltók mindenhol eltávolították a veszélyt jelentő növényeket, az esetek során nem sérült meg senki.

Vasárnap este Mosonmagyaróváron egy elhagyatott ház egyik helyiségében keletkezett kisebb tűz a Tímár utcában. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat, majd átszellőztették az épületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.