Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2022. Augusztus 16. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten negyvenhét eseményhez riasztották a megye hivatásos tűzoltóit

Az elmúlt héten negyvenhét eseményhez riasztották a megye hivatásos tűzoltóit

A 32. héten történt.

A tűzesetek és műszaki mentések során tizennégyen sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Frontálisan ütközött két személyautó hétfő este a 84-es főúton, Kópháza és Nagycenk között. A balesethez a soproni hivatásos, valamint a nagycenki önkéntes tűzoltók vonultak. Az egyik autóban egy ember beszorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították.

Összeütközött két személyautó kedd reggel az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Lébény térségében, a 142-es és a 143-as kilométer között. A baleset következtében az egyik autó az árokba borult. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset során ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt a helyszínen egy sávon haladt a forgalom.

Két személyautó ütközött szerda délután Mosonmagyaróváron, a Honvéd és a Fő utca kereszteződésénél. A baleset következtében az egyik jármű kereke kitörött. A város hivatásos tűzoltói közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben nem sérült meg senki.

Kisebb tűz keletkezett csütörtökön délután egy áruház előtti parkolóban lévő, büféként működő konténerházban Sopronban az Ipar körúton. A tulajdonos a tüzet egy kézi tűzoltókészülékkel eloltotta, a város hivatásos tűzoltói pedig hőkamerával átvizsgálták az épületet. Sérülés nem történt.

Ráfutásos balesetet szenvedett pénteken este három személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 120-as kilométernél, Győrújbarát térségében. A győri hivatásos tűzoltók az egyik autót áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó vasárnap délelőtt Csorna térségében, az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán a 27. kilométernél. Az autó sofőrje nem tudott kiszállni a járműből, őt a szélvédő eltávolítása után emelték ki a csornai hivatásos tűzoltók, majd átadták a mentőknek. Az egység emellett áramtalanította a gépkocsit.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 10:00, vasárnap | Helyi

Kedden reggel teljes szélességben lezárják a vasúti átjárót Bősárkányban

Az autóbuszok is terelő útvonalon közlekednek ideiglenes megállókkal.

2022. Október 01. 17:00, szombat | Helyi

Tisztíttassunk kéményt, mielőtt fűteni kezdünk!

A napokban Jánossomorján a Vasút utca egyik ingatlanában jelzett a szén-monoxid-érzékelő a visszaáramló égéstermék miatt.

2022. Október 01. 10:00, szombat | Helyi

Idén is javaslatot tehetünk, és szavazhatunk az Év bölcsődéje díjra

150 ezer forint értékű ajándékot kap a legjobb intézmény és munkahelyi közösség

2022. Szeptember 30. 16:00, péntek | Helyi

Október 1-től változik a buszmenetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.