Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:19, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az emberek többsége már csak használtautót vesz

Az emberek többsége már csak használtautót vesz

Új autót leginkább már csak a cégek vesznek, az emberek nagy része a használtat keresi, nő a külföldről behozott járművek száma - derült ki a közrádió egyik műsorának összeállításából.

Augusztusban 3500 új személyautót és kishaszon-járművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ennek a mennyiségnek a nyolcvan százalékát azonban cégek vásárolták meg, elsősorban flottakezeléses konstrukcióban. A magánemberek nagy része leginkább a használtautó-piacon nézelődik, és általában a 1,5-2 millió forintba kerülő járművek közt keresgél, új autót csak a jobb módúak engednek meg magunknak - mondják a kereskedők.

A válság óta egyébként is óvatosabbak a vásárlók, kerülik a hiteles konstrukciót, és a bankok is körültekintőbbek, ismét megugrott viszont a külföldről behozott használt autók száma, még a magas regisztrációs adó mellett is. Mindennek eredményeként tovább öregszik az autópark, megy a „roncsderbi”, egyre több a húsz év körüli jármű az utakon, miközben például Japánban tíz évnél idősebb autót nem lehet forgalomba helyezni - hívták fel a figyelmet a szakemberek a közrádió egyik műsorában.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:47, kedd | Belföld

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Köztük egy gyereket mentettek ki a magyar mentőegység tagjai.

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

2023. Február 07. 13:51, kedd | Belföld

Több zalaegerszegi iskola kapott bombafenyegetést

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.