Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2017. November 28. 08:31, kedd | PR
Forrás: Infogyőr

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk

Szikkasztó berendezés a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására.

Az esővíz az egyik legértékesebb természeti kincsünk, amelyet megfelelő módszerekkel különbözőképpen gyűjthetünk, de fel is használhatunk. Magyarországon az átlag csapadékmennyiség kiteszi a 600 mm-t, amely sokszor, a kültéri helységekből pl. útburkolatról az út menti árokba, illetve az egyesített, elválasztott rendszerű csatornahálózatba szennyezetten kerül be. A nagyfokú beépítettség miatt az épületek, az út- és térburkolatok nagyobb mennyiségben akadályozzák, hogy a megújuló természeti erőforrás, a lehullott csapadékvíz a talajba kerüljön, és ott hasznosulhasson. Megfelelő megoldás lehet, ha a lehulló csapadékot lokálisan visszatartják. Lehet a visszatartott esővizet hasznosítani vagy késleltetni, vagy a befogadóba csökkentett intenzitással elvezetni. Az újfajta, modern szikkasztórendszerek minőségi, műszaki és gazdasági értéke egyedülálló. Az újgenerációs ENERGIS szikkasztó-rendszerek új lehetőséget kínálnak a modern és költséghatékony csapadékvíz-gazdálkodásban. A Pureco Kft. által piacra dobott termékek akár egy személy által beépíthetőek, kis tömegüknek köszönhetően ez könnyedén kivitelezhető.

A csapadékvíz helybeni szikkasztására célszerű megoldás a szikkasztó berendezés, melyet a csapadékvíz lefolyásának csillapítására, a csapadékvíz átmeneti tárolására is használhatunk, a csapadékvíz-gazdálkodás első lépcsőfokaként. Általa fenntarthatjuk a csapadékvíz körforgását, nem kell feleslegesen csapadékvíz-csatornát létesítenünk. Nincs szükség átemelőkre sem. Előnye, hogy üzemeltetése egyszerű, valamint kiegészíthető vízvisszaforgató rendszerekkel. Tehermentesíthetjük vele a szennyvízcsatornát, szennyvíztelepen könnyebben üzemeltethetjük. Talajvízszint felett minimum 0,5 méter szükséges a csapadékvíz megfelelő előkezelésére. Elsősorban a nagyméretű rendszerekhez készült az ENERGIS X-Boksz, különösen extrém terhelésre. Kocka kialakítású egy 500 mm átmérőjű ellenőrző és tisztító aknarendszerrel rendelkezik a szikkasztó boksz. Közutak és utcafelületek mentén vonalas vízelvezetőként is megállja a helyét, ugyanakkor az innovatív gyártási folyamat és a rendkívüli terhelhetőség eredményeként alkalmazható víztározásra nagy mennyiségben, vagy a felszín közelében síkbeli szikkasztórendszerként.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 26. 17:00, péntek | PR

Az online sportfogadás avagy a szórakozás és az életmód egyik formája

Amíg régebben még csak speciális körök keresték a sportfogadás világát, addig napjainkban már bárki és bármikor elérheti.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 24. 18:00, szerda | PR

Miért éri meg az elektromos falfűtés?

Összeszedtük, miért lehet érdemes a lakásban vagy irodában telepíteni.