Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. December 24. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Az év utolsó csornai testületi ülésének határozatai

Az év utolsó csornai testületi ülésének határozatai

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. december 16-i üléséről.

Napirend előtt Király Lászlóné és Élő Amália vas emlékdiplomás pedagógusokat köszöntötte a polgármester, a KIK Csornai Tankerülete, valamint dr. Soós Zsolt dékán-helyettes.

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a Bősárkány-Csorna-Farád Szennyvízkezelési Társulás munkájáról szóló beszámolót. A beszámoló szerint a bősárkányi szennyvíztisztitó projekt összköltségvetése 2.266.533.905 Ft, a tervezett befejezése 2015. február hónap.

Másodikként tárgyalta a testület a csornai Margit Kórház 2013. évi működéséről szóló beszámolót. Az előterjesztés szerint a Margit Kórház struktúraváltását több mint másfél milliárd forint értékű lezárult és folyamatban levő pályázat támogatja. Harmadikként tűzte napirendre a testület a köztemetők rendjéről és a temetkezési tevékenységekről szóló önkormányzati rendelet alkotására vonatkozó javaslatot. A képviselő-testület a jelenleg hatályos rendelkezéseket felülvizsgálva, a szociális temetés helyi szabályait meghatározva alkotta meg rendeletét. Ezt követően a képviselő-testület – törvényi kötelezettségének eleget téve – a fenntartásában lévő Őrangyal köztemető III/1. parcellájában jelölte ki a szociális temetkezés helyét.

Ötödikként tárgyalta meg és fogadta el a testület a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelettervezetet. A képviselő-testület a rendeletben meghatározta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalmát.

Hatodikként szerepelt a napirenden a közterületek tisztántartásáról és a kerti hulladék kezeléséről szóló rendelet alkotásáról szóló javaslat. A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozta újra a jelenleg is hatályos köztisztasági rendelkezéseket.

Hetedik napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület a közösségi együttélés szabályairól és ezek elmulasztásának következményeiről szóló önkormányzati rendeletét. E rendeletben kerültek szabályozásra az önkormányzati rendeletekben foglalt rendelkezések megsértőivel szemben kiszabható szankciók.

Ezt követően fogadta el a testület a helyi adókból származó bevételek alakulásáról szóló beszámolót. A beszámoló szerint 2013. november 30. napjáig a magánszemélyek kommunális adójából 39.328.095 Ft, a helyi iparűzési adóból 294.472.027 Ft, a gépjárműadóból 31.400.822 Ft, összesen 365.200.944 Ft adóbevétele keletkezett az önkormányzatnak.

Módosította a képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 9/2013. (III. 11.) rendeletét. A módosítást a költségvetési támogatások változása, pótelőirányzat biztosítása, finanszírozás elvonás, intézményi bevételi, kiadási előirányzatok módosítása indokolta.

Döntött a képviselő-testület:

- a képviselő-testület 2014. évi munkatervének elfogadásáról,

- a Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés-szervezési Társulás megszüntetésére vonatkozó javaslatról,

- a Nemzeti Adó és Vámhivatal, valamint a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság számára irodahelyiség biztosításáról,

- a Csorna Térségi Önkormányzatok Társulása társulási megállapodásának módosításáról,

- behajthatatlan követelések törléséről.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!