Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2017. December 08. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Az igazi megoldások kis lépésekkel kezdődnek

Az igazi megoldások kis lépésekkel kezdődnek

Karácsonyi adománygyűjtés a rászorulók részére

Az MSZP Rábaközi Szervezete idén is megrendezi a párt országos akciójához kapcsolódva karácsonyi adománygyűjtését. Az erről szóló közleményüket az alábbiakban közöljük.

Egy csomag étel, egy karácsonyi ajándék, tisztálkodó szer többet jelenthet ott, ahol hónap végén erre már nem telik, mint a jelenlegi kormány által kínált látszatmegoldások. 2010 óta hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma Magyarországon. Drámai, hogy a magyarok csaknem negyede éhezik, mert nem jut elegendő és elfogadható minőségű étel az asztalára.

Eközben a kormány az egykulcsos adóval a gazdagoknak adja a szegényektől beszedett pénzt, és folyamatosan csökkenti a bajba jutott embereknek nyújtott segítséget. A munkanélkülieket, a szegényeket hibáztatja ahelyett, hogy esélyt adna nekik a boldogulásra.

Szerintünk a rászoruló millióknak segítségre van szükségük, és nem arra, hogy ellenséget csináljanak belőlük. A szavak itt nem elegendőek, tettekre van szükség: ezért idén is megszervezzük hagyományos, országos karitatív akciónkat, melyhez csatlakozhat a Rábaközben is. Az adventi időszakban gyűjtünk tartós élelmiszert, játékot, tisztító-és takarítószereket, és azt a nehéz sorsú embereknek juttatjuk el.

Tavaly nagy sikere volt a készpénz adományányokból vásárolt tüzelőanyag utalványoknak, amit szociális szakemberek juttattak el a tényleg leginkább rászorulóknak. Így a karácsonyi ünnepek során nem csak jóllakhattak, hanem meleg lakásban tölthették az ünnepnapokat. Ezen a sikeren felbuzdulva újra gyűjtünk készpénz adományokat is, amiinek a teljes összegét tüzelőanyag utalványok vásárlására költjük.

Adományait leadhatja 2017 december 15-ig irodánkban 9300 Csorna Arany János utca 5. 1. emelet, vagy hívjon minket a 06-20 745 91 46 telefonszámon, és elmegyünk az adományért.

MSZP Rábaközi Szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 19:00, szombat | Helyi

A kormány vagy hazudott, vagy kristálygömbből jósolja a magyar energiapolitikát

Váratlan fordulatot vett a Greenpeace adatigénylési pere.

2024. Április 20. 16:00, szombat | Helyi

A lakosság segítségét kérik az új poloskafaj elterjedésének felméréséhez

Új poloskafaj tűnt fel tavaly hazánkban.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.