Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az internet meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt

Az internet meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt

Az internet veszélyeiről beszélgettek a napközis táborban nyaraló gyerekekkel.

A megyei rendőr-főkapitányság prevencióval foglalkozó szakembere egy nyári napközis táborban tartott bűnmegelőzési foglalkozást az internet veszélyeiről az ott tartózkodó gyerekeknek. Az előadó a foglalkozás során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a gyermekek megismerjék az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatát. Ismertette a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit. Az interaktív előadás során a tanulóknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták a t6émával kapcsolatos tapasztalataikat is.

A világháló meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt magában. Fontos, hogy gyermekeink ismerjék, milyen módszerekkel kerülhetik el áldozattá válásukat annak alkalmazásakor. A rendőrség prevenciós szakembere ennek kapcsán az alábbi tanácsokkal látta el a fiatalokat:

Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegenek részére pedig semmilyen személyes információt ne adj (adatot, képet stb.)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatnak vagy zaklathatnak később velük.
Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével tedd azt meg. Első alkalommal szülői jelenléttel találkozz vele!
Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve, korlátozva az internethasználatodat! Ez a te érdekedet szolgálja, annak alkalmazásával nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.