Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2012. Május 09. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Az Invitel inkább a percalapú telefonadót támogatja

Az Invitel inkább a percalapú telefonadót támogatja

Olyan adó, amely mindenkinek az érdekeit azonos mértékben figyelembe veszi, nem létezik.

Az Invitel úgy látja, hogy az új adó bevezetése kapcsán különösen nagy hangsúlyt kell helyezni arra, hogy olyan döntés szülessen, amely messzemenőkig szem előtt tartja a hátrányos helyzetű előfizetők érdekeit. Közülük sokak számára a vezetékes telefon jelenti az egyetlen kapcsolattartási lehetőséget a külvilággal, ez a telefonálás egyetlen fenntartható formája. A szociálisan rászoruló családok vagy egyedülálló idősebb emberek sok esetben kizárólag a saját elérhetőségük érdekében fizetnek elő telefonszolgáltatásra.

Mindezek alapján az Invitel álláspontja továbbra is az, hogy a felmerült lehetőségek közül – ha már mindenképpen bevezetésre kerül ez az adótípus – a percalapú adóztatás a leginkább elfogadható, mivel az arányos közteherviselés elvét követi. A cég szerint ellenkező esetben ez a rászoruló ügyfélkör még a vezetékes telefon előfizetését is felmondani kényszerülne és így végleg elérhetőség nélkül maradhatna.

Minden jel arra utal, hogy az új adót néhány hónapon belül bevezetik. Az Invitel közleményében azt írja: nem tehet mást, minthogy továbbra is maximálisan szem előtt tartja és képviseli az előfizetők érdekeit az egyeztetéseken, elsősorban az arányos közteherviselés elvének szellemében. Ezért a vállalat, továbbra is nyitott a tárgyalásokra és a további részletek tisztázására a pénzügyi kormányzattal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 14:18, hétfő | Belföld

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen

2023. December 04. 14:16, hétfő | Belföld

Európa legjobb vezető turisztikai fejlesztése díját nyerte el a Liget Budapest Projekt

Európa legjobb vezető turisztikai fejlesztése díját kapta meg az idén 10 éves Liget Budapest Projekt a rangos World Travel Award\'s díjátadóján

2023. December 04. 09:57, hétfő | Belföld

Diákhitel: marad a 7,99 százalékos kamat

GFM: jövőre is rendkívül kedvező feltételekkel lesz elérhető a szabad felhasználású diákhitel.