Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. November 15. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: RábaközINFÓ magazin

Az iskolai szépségversenyről is eljuthatsz bárhova

Az iskolai szépségversenyről is eljuthatsz bárhova

A csornai Hunyadi színpadáról egy külföldi divatmagazin címlapjára.

Kiss Dániel a csornai Hunyadi 12. évfolyamos diákja. Egy fiatal srác, aki a kortársaihoz hasonlóan éli és tervezi az életét, egy valami azonban mégis különleges benne. Három éve elindult az iskolabáljuk hagyományos szépségversenyén, és ma már ügynökségi szerződése van, külföldre jár fotózásokra. Véletlen? Szerencse? Talán mindkettő, de a lehetőség örökké csak lehetőség marad, ha nincs az ember, aki megragadja, él vele, teljesíti az elvárásokat. A Hunyadi diákjai most is a novemberi iskolabálra készülnek, a vállalkozó szellemű fiúk és lányok pedig a szépségversenyre. Nem csak nekik tanulságos Dani éppen csak hogy induló története.

- Amikor annakidején beneveztél az iskolabál szépségversenyére, mennyire vetted komolyan, mit vártál tőle? Vagy csak egy jó bulinak tűnt?
- Ez elég vicces történet. Én nem akartam elindulni, de jóban voltam az akkori tizenkettedikesekkel, akik szervezték a bált. Ők kértek többünket, hogy mi fiúk is nevezzünk, ne pont akkor maradjon el, mikor ők a szervezők. Lány jelentkező mindig bőven van, ott előválogatót is kell csinálni, de fiú kevés volt akkor is. Az ő unszolásukra neveztem végül. Gondoltam miért ne, egy próbát megér.
- Milyen eredménnyel végeztél akkor ezen a szépségversenyen?
- Mindkét kategóriát megnyertem, az internetes közönségszavazáson és a zsüri döntése alapján is első lettem. Soha nem gondoltam, hogy ebből bármit tudok majd profitálni. Úgy voltam vele, hogy elmentem, megnyertem és kész. Viszont az egyik nyereményem egy portfólió fotózás volt, ott készültek rólam az első profi fotók. Azokat a képeket megosztottam a Facebook-on, amit egy pesti ügynökség munkatársa meglátott, és ajánlotta a főnökének, de a főnöknek nem tetszett, ebből nem lett semmi. Egy hónap múlva egy másik ügynökségtől is megkerestek, hogy menjek el egy tesztfotózásra. Ez az ügynökség indította el Palvin Barbit a pályáján. A tesztfotózás olyan jól sikerült, hogy szerződést kötöttek velem.
- Az ügynökségi szerződéssel a zsebebden mi volt a következő lépés?
- Ez az ügynökség egy teljesen új portfóliót csináltatott nekem, és az itt készült képeket küldték ki külföldre. Ezek alapján a képek alapján hívtak meg tavasszal Törökországba Isztambulba, ahol két hónapot töltöttem. Fotózásokra, castingokra jártunk. Divatbemutató is lett volna, de az eseményt terrorveszély miatt törölték.
- Milyen volt ez a világ, milyennek láttad közvetlenül az iskolapadból kikerülve?
- Én ezt a világot még tanulom. Folyamatosan ismerkedem vele, csak lépcsőfokonként építkezve lehet előre jutni. Meg kell tanulni, hogy milyen külföldön egyedül élni, elintézni a dolgaimat, milyen egy ügynökséghez tartozni, milyen castingokra járni, milyen egy fotózás. Ez a két hónap arra volt jó, hogy mindezt megtapasztaltam. Vannak üresjáratok, amikor majd halálra untam magam, mert nem volt folyamatos a munka. De azt is megtanultam, hogy folyamatosan készenlétben kell állni. Volt olyan, hogy reggel nyolckor ébresztettek, hogy 5 perc múlva indulunk fotózni. Mondtam, hogy most ébredtem, zuhanyoznom, borotválkoznom kell. Mondták: Jó, akkor 10 perc. Megtanultam, hogy ez a világ sokkal mozgalmasabb, mint amiben eddig éltem, sokkal gyorsabban történik minden. Ezután minden este úgy készültem el, lehet, hogy reggel kopogtatnak.
Sokat tanultam, sok jó fotót sikerült készíteni rólam, jó emlékekkel tértem haza. A legnagyobb élményem az volt, hogy egy igen hosszú nap után azt mondták, hogy olyan jól sikerült, hogy ezt nem lehet betenni az ötödik hatodik oldalra, így az egyik magazinban címlapfotóra kerültem. Meg is vettem azt az újságot.
- Ezek után vannak komolyabb terveid ezen a pályám?
- Természetesen. Most ősszel mehettem volna Londonba, de az iskola meg az itthoni programok, feladatok miatt ez elmaradt. Januárban viszont megyek Milánóba, ahol egy divathéten veszek részt. Ott is lesznek fotózások, de a legnagyobb kihívás számomra az, hogy ott lépek először kifutóra, a tervek szerint divatbemutatókon is szerepelni fogok.

Az iskola idei szépségversenye is két részből áll. Egy internetes szavazásból, és majd a bálon a zsüri előtt zajló szépségversenyből, ahova a lányok kategóriájából csak az előszűrőn továbbjutók indulhatnak. Az interneten azonban minden jelentkezőre lehet szavazni! Egészen a bál nyitásáig 2017 november 17. 19 óráig lehet szavazni a 24 lányra és a 10 vállalkozó szellemű fiúra a szépségverseny saját weboldalán. Kattintson a linkre, és szavazzon Ön is!

A verseny nem tét nélküli. Mint kiemelt támogatók, idén mi ajánlottuk fel a következő díjakat:
1. hely – Feldobox Kaland – 120 féle extra program közül választhatsz!
2. hely – 10.000 Ft értékű jegy.hu utalvány, melyen koncert, fesztivál vagy színházjegyet vásárolhatsz!
3. hely – 2018 Verébfeszt bérlet

Az online szavazás nyertesei 20.000 Ft értékű utalványt kapnak az M Fotó Stúdiótól, melyet portfolió fotózásra válthatnak be.

Természetesen a lány és fiú kategória győztesei és helyezettjei is megkapják ezeket a díjakat!

Különdíj:
Stíluskommunikációs élménynap 4 fő részére
Tartalma: frizura, smink, fotózás, mozgáskultúra fejlesztés (Bowen kezelés), stíluskommunikációs tanácsadás.
Az ajándék értéke: 63.000 Ft / fő.

Felajánlók: Lipovics Anett – frizura, Major Zsófia – smink, Tárkányi Mária (M Fotó Stúdió) - fotó, Pölcz Edina – Bowen kezelés, Dancsecs Aurélia – stíluskommunikáció.

A versenyzőkhöz hasonlóan izgalommal várjuk november 17-ét, a Hunyadi bál napját és a szépségverseny eredményét.

A bál mindenki számára nyitott. A jó hangulathoz a zenét az Acustic 69 zenekar biztosítja.
Belépőjegy árak:
Hunyadisoknak: 1 500,- Ft
Külsősöknek elővételben: 1 300,- Ft helyszínen: 1 500,-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.