Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2023. Szeptember 10. 10:09, vasárnap | PR
Forrás: 24/7

Az iskolakezdés nélkülözhetetlen kellékei

Az iskolakezdés nélkülözhetetlen kellékei

Tanácsok a szülőknek.

Az iskolakezdés izgalmas időszak, amikor a zökkenőmentes évkezdéshez meglehetősen sok előkészületre van szükség. Ehhez nem csak a szervezés, tervezés elhagyhatatlan, hanem bizonyos kellékek és bútorok beszerezése is. Egy forgószék önmagában kevés, ahogy az uzsonnásdoboz és énekfüzet sem elég a boldogsághoz. Egy jól összeállított lista sokat segíthet ilyenkor.

Mire van és mire nincs igazán szükség?

A felszerelés

Az iskolakezdés egyik elengedhetetlen kelléke az iskolatáska. Rutintalan szülőként nem nehéz elveszni a különféle formák, színek kavalkádjában, éppen ezért érdemes a következőkre fókuszálni. Milyen magas a kisiskolás, akié a táska lesz, mekkora a táska, illetve milyen nehéz (lesz) az. Az olyan praktikus kérdések, hogy mennyi zseb, cipzár van rajta, csak azután következzenek, hogy a kényelemről megbizonyosodtunk. Az írószerek beszerzése a gyerekek egyik kedvenc része, de szülőként a tollak, ceruzák, radírok és egyéb kiegészítők tarka világa kevésbé vonzó. Ezeknél érdemes határokat szabni, hiszen nem lesz szükség a harmadik hegyezőre, vagy a sokadik pomponos tollra.

A tanulósarok

Különösen fontos, hogy a gyerekeknek legyen egy kényelmes és jól felszerelt tanulósarok is berendezve otthon. Ez egy olyan hely, ahol fókuszálhatnak a tanulásra. Gondoskodjunk a megfelelő világításról, rendszerezőkről, tárolókról, de természetesen ne feledkezzünk meg a jó kialakítású forgószék, asztal beszerzéséről sem. Évkezdéskor, különösen az iskolakezdéskor nagyon könnyű túlzásokba esni a vásárláskor. Amennyiben már nagyobb gyerekről van szó, akinek számítástechnikai eszközöket is be kell szerezni, ne feledkezzünk meg arról a szabályról, hogy csak azokat a dolgokat vegyük meg, amik elősegítik a nyugodt hangulatot és felkészülést, hozzájárulnak a diák tanulmányaihoz és az örömteli tanuláshoz.

Írásunk a Családi világ és a Hatnet szerkesztőségének segítségével készült.

Címkék: forgószék, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 11. 19:45, hétfő | PR

Talajcsavar: tartós, mobilis, megbízható és környezetkímélő építészeti megoldás egyben!

Miben rejlik a talajcsavarok egyedisége?

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.