Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 07. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az ittas vezetés minden esetben veszélyforrás!

Az ittas vezetés minden esetben veszélyforrás!

Az elmúlt 24 órában a csornai, soproni, mosonmagyaróvári egyenruhások szűrték ki a forgalomból az alkoholos befolyásoltság alatt közlekedő sofőröket.

Röjtökmuzsajon, a Röjtöki utcában intézkedtek a soproni járőrök egy 45 éves nyúli gépjárművezetővel szemben a délelőtti órákban.

A mosonmagyaróvári egyenruhások reggel 6 óra körül Várbalog-Albertkázmérpuszta területén egy 58 éves győri lakost, majd 9 óra környékén Mosonmagyaróváron a Deák Ferenc téren egy 51 éves helyi férfit állítottak meg, amint személygépkocsival közlekedtek.

A csornai rendőrök 7 óra körül Csornán, a Szeder utcában állítottak meg egy gépjárművet, amelyet egy 40 éves helyi férfi vezetett.

A rendőrök mind a négy gépjárművezetővel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelyek pozitív eredményt mutattak.

A feltehetően ittas állapotban lévő sofőröket a rendőrök az illetékes rendőrkapitányságokra előállították, ahol velük szemben a szükséges eljárást lefolytatják.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
  • Nem árt tudni, hogy az ittas vezetés következményeként a rendőrök egyes esetekben a gépjárművezetői engedélyt bevonhatják, illetve az ittas sofőr ellen akár büntetőeljárás is indulhat.

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!