Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2023. Augusztus 11. 12:53, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Az olasz maffiát támogatta egy magyar ügyvédnő

Az olasz maffiát támogatta egy magyar ügyvédnő

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a budapesti ügyvédnőnek az átadási letartóztatását és átadását, aki ellen az olasz hatóság bocsátott ki európai elfogatóparancsot.

A törvényszék a közleményében azt írta, hogy a magyar állampolgárságú, ügyvédként dolgozó ügyvédnő ellen a Catanzarói Bíróság bocsátotta ki az elfogatóparancsot bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása miatt.

A nő a társaival együttműködve - akik a 'Ndrangheta szövetség tagjai - Olaszországban és külföldön is tevékenykedő bűnszervezetet alkottak. Ügyvédi státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtetett magyarországi cégeket, azokat azonban valójában a bűnbanda vezetője működtette és teljes körűen ellenőrzése alatt tartotta, illegális vagyonátruházás, pénzmosás, bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta - írta a törvényszék.

A közlemény szerint az ügyvédnő 2023. január 26-a óta ideiglenes átadási letartóztatásban volt, átadási letartóztatását és átadását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön rendelte el, azonban az átadás végrehajtását legfeljebb 2024. augusztus 10-ig elhalasztotta. Az elhalasztás indokoltságát a bíróság háromhavonta - a nő ellen a Fővárosi Törvényszéken folyamatban lévő másik büntetőeljárás idejére - felülvizsgálja.

A törvényszék a végzésében megállapította, hogy "a terhelt vonatkozásában alkalmazni kell a specialitás elvét, amely szerint vele szemben az olasz igazságügyi hatóság az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indíthat és nem is folytathat egyéb büntetőeljárást".

A végzést az ügyészség képviselője tudomásul vette, míg a nő és védője fellebbezést jelentett be az ellen, így az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik - közölte a bíróság.

Címkék: olasz maffia

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.

2023. November 22. 12:20, szerda | Kék hírek

Vesztegetéssel vádoltak meg egy orvost pénzért felírt gyógyszerek miatt

Egy orvos, az asszisztense és két beteg ellen emeltek vádat pénzért felírt erős nyugtatók, illetve hálapénz miatt - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

2023. November 22. 06:00, szerda | Kék hírek

Hármas gyilkossággal gyanúsított amerikait fogtak el a záhonyi rendőrök

Három rendbeli gyilkossággal gyanúsított amerikai állampolgárságú férfit tartóztattak fel a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai - közölte a Szabolcs-Szatmár-Vármegyei Rendőr-főkapitányság.