Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 22. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szany ÖTE

Az önkéntes tűzoltók vasgyűjtési akciója Szanyban

Az önkéntes tűzoltók vasgyűjtési akciója Szanyban

Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete hagyományt teremtve immár második alkalommal hirdetett meg hulladék vasgyűjtési akciót Szany nagyközségben.

A gyűjtést a községi lomtalanítás időpontjára időzítették

Előzetesen a község minden lakója értesítést kapott a vasgyűjtésről. Az értesítésben
megjelölt személyek telefonjai sűrűn csörögtek az elmúlt héten, ami jelezte, hogy ismételten eredményes akcióra lehet számítani.
A lomtalanításra szánt vashulladékot az ingatlanuk udvarán gyűjtötték össze az érdekeltek, az önkéntes tűzoltók pedig kiszállították és felrakták Németh Gergely polgármester által rendelkezésünkre bocsátott hatalmas tehergépkocsira.
A jelentős súlyú anyagok szállítása így nem okozhatott gondot a tulajdonosoknak, hisz mi megfelelő létszámban voltunk, és mentesítettük az őket a szállítás fáradalmai alól.
A korábbiakban azt lehetett tapasztalni, hogy a kirakott vashulladék között kedvükre válogattak a gyűjtők, nagy rumlit hagyva maguk után, rontva a község képét. Ezzel szemben a község utcáit járva megállapíthattuk, hogy senki átutazó nem érezhette azt, hogy a mai napon lomtalanítás volt községünkben.
A gyűjtés során sokan hangot is adtak annak, hogy nagy örömmel adják az egyesületnek támogatásként a vashulladékot az új tűzoltó gépkocsi beszerzése érdekében.
Sokan arról is gondoskodtak, hogy a vasgyűjtők nehogy kiszáradjanak, így különböző nedűkkel kínálták az önkéntes tűzoltókat.
Az egyesület nevében nagy tisztelettel köszönjük meg Szany nagyközség lakosságának a vasgyűjtéshez nyújtott segítségét azt kívánva, hogy ne éles körülmények között kelljen meghálálni a segítő támogatást.


Tóth Imre
egyesület elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.