Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 05. 17:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Tóth Imre

Az öreg-öregfiúk hatodik találkozója, ezúttal Szanyban

Az öreg-öregfiúk hatodik találkozója, ezúttal Szanyban

Sportbarátok egy életen át.

Több mint hat éve született meg egy ötlet Szilban, ahol az sportegyesület 75 éves jubileumát ünnepelték. Erre meghívást kaptak az idősebb labdarúgók több községből. Az esemény folytatását mindenki akarta, ezért Szil, Szany, Vág, Rábaszentandrás idősebb labdarúgói rendszeressé tették a találkozást. Minden évben más-más község volt a vendéglátó, és most a hatodik alkalommal Szany került sorra.

Csodálatos dolog, hogy sok esetben a sportbarátság 30-40 de még 50 évre is visszanyúlik. Ritka az az öröm, szeretet, egymás megbecsülése, mely a találkozásokkor és a búcsúzásokkor egyaránt megtörténik. Ölelkezések, vállveregetések tömkelege teszi emberivé, barátságossá az egész rendezvényt a mérkőzéstől, a baráti elbeszélgetésektől, emlékek felidézésétől, vacsorától az éjszakába nyúló mulatozásig.

A mostani alkalommal 44 fő vett részt a rendezvényen, akiket a megnyitáskor az Illés együttestől felhangzó „Újra itt van a nagy csapat” slágerrel köszöntöttek a házigazdák.

A mérkőzést a Szany-Vág vegyes csapata 6:1-re nyerte a Szil-Rábaszentandrás vegyes csapata ellen. De senki nem volt szomorú, mert ezen a találkozón nem a mérkőzés volt a legfontosabb, és az eredmény hamar feledésbe merült. Az ízletes vacsora után sokféle ital segített a szomjat oltani. Az est fénypontja az volt, amikor Rugli Béla „harmonikakirály” megjelenése után másnapra átnyúló maratoni nótázás kezdődött.

A láng tovább lobog, a mostani rendezvény sikere garantálja a további folytatást, melyre a meghívást a vágiak be is jelentették a résztvevőknek.
Nagy örömünkre szolgál, hogy általában minden faluban támogatják a rendezvényt, megbecsülve a hajdani aktív labdarúgók múltját. Így volt ez Szanyban is. A Szany SE, Szanyi Vadásztársaság, Sobori Vadásztársaság, a Gábor büfé, a szanyi Hujber pékség, a Família CBA, Varga Csaba, Pető Tamás pályagondnok a mesterszakács, Szíjártó Zsolt és Rugli Béla zenész mind mind kellett az emlékezetesre sikerült rendezvényhez. Mindenkinek köszönet érte.

A már korábbiakban kialakult jelmondatunk „egy életen át sportbarátok a rábaszentandrási, szanyi, szil, vági öregfiúk” alapján a találkozó 2017-ben Vágon folytatódik olyan kívánsággal kiegészítve, hogy valamennyien találkozhassunk!

Címkék: öregfiúk, foci, szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.