Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2013. Október 05. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Az Őrségben kirándult a csornai nyugdíjasklub

Az Őrségben kirándult a csornai nyugdíjasklub

Jó hangulatú kirándulás az őszi napfényben.

A Csornai Városi Művelődési Központ Nyugdíjas klubja idén ünnepli alakulásának 40 éve évfordulóját. Nagy változásról döntöttek nemrég, önálló egyesületként működnek tovább. A művelődési központtal megőrizve a jó együttműködést, beadták a bíróságra a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület bejegyzési kérelmét. A csornai önkormányzat legutóbbi rendkívüli ülésén hozzá is járult a "Csorna" városnév használatához.

A klub - ezután egyesület - tagjai hetente keddenként találkoznak a művelődési központban. Évente kétszer kirándulni is mennek az ország egy-egy szép vidékére. Szeretik a klubtagok a kirándulásokat, sokan jelentkeznek. A héten az Őrségben jártak 47-en, megtöltötték a buszt.

Az egy napos kirándulásba igyekeztek minden érdekes látnivalót belesűríteni. Meglátogatták Nagyrákoson a kovácsműhelyt, Szalafőn a Pityerszer felújított ősi házait, a falumúzeum népi műemlékeit. Az őriszentpéteri malom meglátogatása után Magyarszombatfán a vadászati kiállítás gazdag gyűjteményét csodálták meg. A szentgyörgyvölgyi református templom kék festésű famennyezetét és Velemér késő román kora gót katolikus templomát is meglátogatták. A híres őrségi fazekasok egyikénél kipróbálhatták a korongozást is.

Sok élménnyel gazdagodtak a klubtagok és a résztvevők, a következő találkozón a friss emlékekek felidézése mellett a tavszi kirándulást is elkezdik tervezni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Helyi

Újra keresettek a klasszikus képzések

Külföldön is elhelyezkedhetünk az itthoni tanfolyami végzettségekkel

2023. Szeptember 23. 09:00, szombat | Helyi

Iskolakezdési támogatás Kónyban

A kérelmeket október végéig lehet benyújtani.

2023. Szeptember 22. 16:00, péntek | Helyi

A Szentendrei Skanzen programján szerepelt a Szanyi Bokréta

Hagyományaink vendégségben.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?