Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 27. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Beled Általános Művelődési Központ

Az Országos Könyvtári Napok eseményei Beleden

Az Országos Könyvtári Napok eseményei Beleden

Ebben az évben a rendezvénysorozat Az emberi kapcsolatokért témakörhöz kapcsolódott.

Az Országos Könyvtári Napokon idén is változatos programokkal vártuk az érdeklődőket. Hagyományainkhoz híven minden korosztálynak kínáltunk programokat, hogy felhívjuk a figyelmet arra, milyen alapvető szerepe van a könyvtáraknak a minőségi életvitel kialakításában és a tartalmas kapcsolatok építésében.

Október 7-én Víg Balázs írót láttuk vendégül, aki különös megközelítésből szólt a legkisebbekhez. Egy furcsa várótermi kaland, A rettegő fogorvos története, amelyben a fogorvos a gyerekektől való félelmében a szék alá bújik, a kicsiknél nagy tetszést aratott.Egy másik történet- a Három bajusz gazdát keres-, sajátos humorával, fiatalos szemléletével volt sikeres az alsó tagozatos gyerekek körében. A műsorra ellátogatak a ciráki iskolások is.

Október 9-én Horváth Ferenc győri művelődésszervező a keleti és nyugati gondolkodás tükrében mutatta be az emberi kapcsolatok különbözőségeit a szép számú résztvevőnek.

Október 10-én a IV. Könyvtárút érintette intézményünket. Az országos kezdeményezésű, 2010-ben indult kulturális zarándoklat célja az olvasás-, a könyv- és a könyvtárkultúra népszerűsítése, a könyvtárakban rejlő lehetőségeknek minél szélesebb körű bemutatása. Az érkező csapat magával hozta, majd továbbvitte a Könyvtárút könyvét, amelybe az adott állomásokon résztvevők aláírása és a fotók mellé bekerültek a településről és az intézményről szóló kiemelt információk is. A vendégek -elmondásuk alapján- nagyon jól érezték magukat a barátságos hangulatú rendezvényen. Megköszönöm a beledi könyvbarátok támogatását, akik jelenlétükkel hozzájárultak a bemutató sikeréhez!

Október 11-én a budapesti Sajtkukacz Zenekar szórakoztatta a felső tagozatos tanulókat egy dinamikus és helyenként rendhagyó hangvételű koncerttel, ami a Radírmocsok címet viselte. Jó hangulatban telt ez a program is, méltó lezárása volt a hét eseményeinek.

Az iskolások és felnőttek részérére egész héten kedvezményes és korlátlan időtartamú szolgáltatásainkkal álltunk rendelkezésre.

A korábbi évekhez képest Olvasóink aktívabban éltek meghirdetett akcióinkkal: megbocsátásunkkal élve többen hozták vissza lejárt határidejű könyveiket. Jó néhányan kihasználták az ingyenes beiratkozás lehetőségét is, így új olvasókkal is gyarapodtunk a héten.

A rendezvényeken és egyéni részvétel alapján összesen 589 főt láttunk vendégül a hét folyamán, ami ugyancsak a sikert igazolja.

Hagyományinkhoz híven apró ajándékokkal jutalmaztuk látogatóinkat, majd a hét lezárásaként néhány meglepetéscsomagot sorsoltunk ki közöttük.
A nyertesek névsora Facebook-oldalunkon olvasható!

Kotekné Kalmár Zsuzsanna

Címkék: beled, könyvtár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 16:00, hétfő | Helyi

Fának csapódott és felborult egy autó Fertődön

A 18. héten történt.

2024. Május 06. 13:00, hétfő | Helyi

Néhány intercity vonat már kerékpárokat is szállít

Kerékpárosok, figyelem!

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi

Birdo - Az év madárfotósa pályázat

A madárfotósok kedvelt pályázata ismét várja a nevezéseket.

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.