Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 24. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Az öszödi beszéd kiszivárogtatásáról is beszélt a volt miniszterelnök

Az öszödi beszéd kiszivárogtatásáról is beszélt a volt miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc fórumot tartott Csornán.

Sok érdeklődő, ellentüntetők és a Hír TV élő közvetítőkocsija várta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a DK elnökét tegnap délután Csornán az Ipartestület székháza előtt.

Sok jelenlévő számára érthetetlen volt és visszatetszést keltett, hogy a csornai programok legtöbbjét konzekvensen kerülő Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő nem csak hogy jelen volt a tüntetők közt, hanem látványos módon fényképezte a lakossági fórumra érkezőket. Vajon mi okból?

A fórum meglepetéssel kezdődött, hiszen nem csak Gyurcsány Ferenc, hanem a csornai születésű DK alelnök, Molnár Csaba is részt vett a fórumon. Az Ipartestület emeleti előadótermét teljesen megtöltő hallgatósághoz először az egykori miniszterelnök beszélt.

- Akik azt akarják, hogy egy jobb élet, egy nyugodtabb világ, egy élhetőbb Magyarország legyen, azoknak ezért meg kell küzdeni. - kezdte Gyurcsány Ferenc. Ma a demokratikus baloldalon találhatók azok, akiktől várható, hogy Magyarország visszatalál a normalitás útjára. Nem bánom, hogy jönnek a tüntetők, legalább tudom, hogy kik vannak velünk, és kik az ellenfeleink. Nagyon sokan beszélnek arról, hogy kormányváltást akarnak, ez nagyon helyes. Az ország sorsa is múlik rajta. Nem a külföld, hanem az önbecsülésünk miatt kell elérnünk a változást. 2014 után sem fog könnyű időszak várni ránk. Győzni fogunk, de nehéz lesz kormányozni az alaptörvény, a kétharmados törvények, a bebetonozott politikai kinevezettek miatt.

Kifejtette, hogy az ellenzéki együttműködésért dolgozik. Ma nem a jobb és a baloldal, hanem az önkény és a demokraták küzdelme zajlik. A demokraták széles, nyitott táborát kell megszervezni. Az a feladat, hogy valamennyi Orbánnal szembenálló demokrata szövetkezzen. Ha ezt teszik, győznek, ha nem, veszítenek. A DK ezért dolgozik. Két tehetséges és alkalmas jelöltnek meg kell egyeznie abban, hogy ki vezeti az összefogást. Ezután mindenkinek be kell állnia a vezető mögé, és teljes erejéből dolgozni kell a győzelemért. Nem könnyű megegyezni, sőt valakinek visszalépni, de a legrosszabb az lenne, ha nem lenne összefogás.

Az öszödi beszédről szóló legújabb hírekkel kapcsolatban elmondta.
- Erről 2006 óta ugyanazt mondom. Az ország érdeke az, hogy kiderüljön, kik vettek részt a kiszivárogtatásban, mert ez sokat ártott az országnak. Ha megtudjuk kik voltak, azt azonnal nyilvánosságra kell hozni. Viszont csak akkor lehet előállni ilyen váddal, ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tudjuk az állításainkat. Fontosnak tartom kiemelni, hogy ez nem egyszeri esemény volt, hogy valaki az MSZP-ből átadta valakinek. Ez egy hosszú lánc, amiben vannak Fideszes szálak. Mindenki csak a legelejére kíváncsi. Sok kézen közön megfordult a felvétel, és a Fidesz soha nem ismerte el az érintettségét.

A várható választási csalásokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva Molnár Csaba elmondta.
- Kétféle csalásra lehet sajnos felkészülnünk. Jogi értelemben nem, de politikailag az is csalás, hogy úgy módosítja a Fidesz a választási szabályokat, hogy azok mindenben az ő győzelmüket szolgálják. Ez folyik most. Sajnos attól félek, hogy jogi értelemben is lesz csalás. Könnyű érvényteleníteni egy szavazólapot, ha nincs ellenzéki szavazatszámláló. A 11000 szavazókörbe 22000 delegáltat kell küldeni. Eltörölték a kampánycsendet, a szavazás napján is éles kampányt fognak folytatni, miközben 22000 ellenzéki aktivistát kivonnak a kampányból, akik a szavazatszámláló bizottságokban ülnek. Ez a trükkje a mostani szabályoknak.- mondta Molnár Csaba.

A fórum végén Gyurcsány Ferenc dedikálta a helyben vásárolt és a hallgatók által hozott könyveket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból