Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 02. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az ünnepek alatt sem pihenhettek a megye tűzoltói

Az ünnepek alatt sem pihenhettek a megye tűzoltói

Tizenkilencen sérültek meg, három ember pedig életét vesztette.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harminchat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenkilencen sérültek meg, három ember pedig életét vesztette.

December 25-én, hétfőn este tűz ütött ki egy családi ház egyik szobájában Soboron, a Kossuth utcában. A csornai hivatásos, a szanyi és sobori önkéntes tűzoltók a tüzet több vízsugárral oltották el, egy gázpalackot pedig kihoztak az épületből. A mentők megpróbáltak újraéleszteni egy eszméletlen embert, aki sajnos életét vesztette. A tűz keletkezési okának kiderítésére tűzvizsgálati eljárás indult.

Négy személyautó ütközött kedd délelőtt Kapuváron a Győri úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A járművekben összesen tizenhárman utaztak, közülük négyen könnyű sérüléseket szenvedtek.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy győri családi házban, ahol a helyi hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az épületet három fő elhagyta, egyiküket szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították. A kéményseprő ipari szolgáltató értesítése megtörtént, a tűzoltók a helyszínt a gázszolgáltató szakemberének átadták.

Két személygépkocsi karambolozott szerda délután a 84-es és a 85-ös főút kereszteződésénél, Nagycenk térségében. A balesethez a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket és biztosították a baleset helyszínét. A balesetben öten sérültek meg, őket kórházba szállította a mentőszolgálat.

Árokba hajtott egy személyautó a 82-es főúton csütörtökön este a 45-ös kilométer közelében Veszprémvarsánynál. A balesetben egy ember megsérült. A műszaki mentést végző pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Pénteken este Kigyulladt egy karácsonyfa egy családi ház nappalijában a győri Napóleon utcában. A tűz a közeli berendezési tárgyakra is átterjedt. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A mentők egy lakót füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállítottak.

Fának ütközött egy személyautó szombat délután a vámosszabadi határátkelő közelében. A kocsiban ketten ültek, egyikük azonnal életét vesztette. A sofőrt a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a járműből. A balestben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőszolgálat szakemberei sajnos az Ő életét sem tudták megmenteni.

December 31-én délután kigyulladt egy fémszerkezetű, fával borított melléképület Győrött a Fagyal utcában. Az épület közelében kis területen az aljnövényzet is lángra kapott. A győri hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!