Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Az utolsó katonák is hazatértek

Az utolsó katonák is hazatértek

Hazatértek az utolsó magyar katonák Irakból, ezzel befejeződött a Magyar Honvédség 2003-ban kezdődött iraki szerepvállalása.

Az iraki misszió korántsem volt veszélytelen, 2004-ben 38 magyar katona sérült meg könnyebben egy öngyilkos merénylet következtében, és ugyanebben az évben halt hősi halált Nagy Richard is.

A Magyar Honvédség napjainkban három földrész 13 országában, 17 különböző misszióban egy időben mintegy ezer fővel vesz részt a nemzetközi válságkezelésben és a béke megőrzésében. A közel-keleti országból most hazatért katonák az iraki haderő szervezésével és felkészítésével foglalkoztak.

Topor István, az Összhaderőnemi Parancsnokság műveleti főnöke kijelentette: „reményeink szerint nem kell újabb békefenntartó katonákat küldeni Irakba, a politika és a belső viszonyok rendeződnek Irak területén”. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 18:09, hétfő | Belföld

Visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Keddtől visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.