Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 29. 16:59, szombat | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Azért jöttem, hogy az Önök szemébe nézzek, és kezet fogjak Önökkel

Azért jöttem, hogy az Önök szemébe nézzek, és kezet fogjak Önökkel

Márki-Zay Péter Csornán tartott utcafórumot.

Viharos szélben és többször is átfutó záporban várták az érdeklődők Márki-Zay Pétert, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét az érdeklődők péntek este Csornán a Városháza előtti téren.

A fórum kezdetén Kovácsné Varga Ildikó, az Egységben Magyarországért szövetség közös ellenzéki képviselőjelöltje köszönte meg a támogatást, hogy az őszi előválasztáson őt választották az ellenzék közös képviselő-jelöltjének.. Kiemelte, hogy szociális területen dolgozott korábban a csornai önkormányzatnál, ahol idősek bentlakásos gondozóházát sikerült megvalósítani, az országban először itt indították el a rászoruló idősek 24 órás folyamatos távfelügyeletét. Létrehozták a fogyatékkal élők napközijét és a támogató szolgálatukat. 2019 óta újra önkormányzati képviselő Csornán. Jobbító szándékkal vállalta el az előválasztási megmérettetést és most a képviselő-jelöltséget. A város közterületeinek feldíszítése szép, de nem minden. Talán még sportcsarnok is épül a városban, bár ezt már 2015-ben is megígérték. Örülne, ha most tényleg meg is épülne. A napelemgyár kálváriája tovább tart, információi szerint sorban hagyják el a mérnökök a gyárat, mert nem, vagy csak késve kapnak fizetést. Szociális szakemberként különösen fájdalmasnak tartja, hogy nem épül meg a bölcsőde, pedig háromszor is nyertek rá támogatást, mégsem tudta az önkormányzat megcsinálni.
Legfontosabb feladatának azt tartja, hogy feloldja az emberek félelmeit, harcolni fog a jogállamért, a szólásszabadságért, a demokráciáért és a korrupció ellen.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy családi szálak is kötik Csornához, bár először járt itt. A háború elől Hódmezővásárhelyről menekülő nagyszülei itt találtak átmeneti menedéket, és itt született meg a nagybátyja.
Az egészségügy helyzetéről szólva elmondta, hogy a koronavírusban a világon a lakosság lélekszámához viszonyítva Magyarországon haltak meg a legtöbben, már csaknem 42.000 embert vesztettünk el. A szomszédos Ausztriában, ami Orbán Viktor szerint a laboratóriumunk volt, ingyenes teszteléssel, nálunk ingyenes parkolással „védekeztek” a vírus ellen. Az osztrák állam anyagilag támogatta, a magyar állam kifosztotta az önkormányzatokat. A tesztek, a lélegeztetőgépek beszerzésénél nem az volt a lényeg, hogy olcsó legyen és hasznos, hanem hogy mennyit lehet lopni.
Az Orbán Viktor utáni Magyarország másik fontos fejlesztési területének az oktatást nevezte béremeléssel, modern eszközökkel, valódi digitális oktatással, szabad tankönyvválasztással.
Orbán Viktornak pár hónappal a választások előtt eszébe jutott, hogy 13. havi nyugdíjat, minimálbér emelést, adókedvezményeket adjon. 12 év után először történt meg, hogy a pénzt nem ellopják, hanem legalább egy részét odaadják az embereknek.

- Mi változott?- kérdezte. Az, hogy összefogott az ellenzék, és a miniszterelnök megijedt. Azt mondják, ez az ország legjobboldalibb körzete. Ha az itt élők tényleg jobboldaliak és keresztények, akkor biztos nem szavaznak Orbán Viktorra, aki Soros ügynök volt, az ő pénzén tanult Oxfordban, és a Liberális Internacionálé alelnöke volt, aki azt mondta, hogy ameddig ő az elnök, a Fidesz liberális párt lesz. Ha az itt élők jobboldaliak és keresztények, akkor biztos nem szavaznak olyan pártra, amelyik 2010-ben azt mondta, hogy aki belenyúl a közös kasszába, annak levágják a kezét. Mégsem látunk félkezű képviselőket a parlamentben, bár gyanúsítottakat és vádlottakat igen, de még mindig szavaznak, mert szükség van rájuk a 2/3-hoz. Úgyhogy szerintem az ellenzéknek ebben a körzetben is jó esélyei vannak.- mondta.

Hódmezővásárhelyről is azt tartották, hogy a Fidesz bevehetetlen bástyája, és már kétszer legyőzték őket önkormányzati választáson. Ez is mutatja, nincs reménytelen körzet. Ha az elégedetlenek azt látják, hogy van remény, hogy az egyesült ellenzéknek van esélye, akkor felkelnek a fotelból, és beszélgetnek rokonaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel, és elmondják nekik az igazságot. Azoknak, akik csak az Orbán által elfoglalt médiát nézik, olvassák, hallgatják, és nem ismerik a valóságot. Akkor ők is megismerik a mai rendszer embertelenségét, hogy az országot tolvajok irányítják. Hogy itt nem a tanárokat, egészségügyi dolgozókat és a rendőröket fizetik meg, hanem a focistákat meg a politikusokat. Akkor ők is megtudják, hogy 30 évvel a rendszerváltás után ott tartunk, hogy Magyarország szegényebb mint Románia. Ma a fogyasztásban az Európai Unióban egyedül Bulgária áll mögöttünk. A magyar lakosság 74%-a az Európai Unióban meghatározott szegénységi küszöb alatt él. Ebben még Bulgária is jobban áll, mi vagyunk az utolsók Európában.
12 év kormányzás után Orbán Viktor hazudik. Azért hazudik, mert tovább akar lopni.
Április 3-án Önök is megmutathatják, hogy abból a gödörből, amibe Orbán Viktor sodorta ezt az országot, a kijárat nem jobbra, nem balra van, hanem csak felfelé.- zárta beszédét Márki-Zay Péter.

Ezt követően a miniszterelnök-jelölt a résztvevők kérdéseire válaszolt, majd sokan mentek hozzá kezet rázni, közös fotót készíteni, váltani néhány baráti szót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.