Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 27. 11:05, szombat | Helyi
Forrás: Papp József

Azért jöttem, hogy hosszú távú együttműködést kössünk a Rábaközzel

Azért jöttem, hogy hosszú távú együttműködést kössünk a Rábaközzel

Dr Ujhelyi István Európa Parlament képviselő (MSZP) fóruma Kónyban.

Péntek kora délután Aller Imre polgármester fogadta és mutatta be a vendégét a megjelent érdeklődőknek Kónyban. A polgármester bevezetőjében elmondta, hogy Kóny az előző 7 éves európai költségvetési ciklusban eredményes pályázó volt, európai forrásokból új óvodát építettek, tájházat alakítottak ki, családi napközit építettek a kicsiknek, felújították az idősek napközijét, a faluházat, a polgármesteri hivatalt. 2020-ig is sok tervük és pályázati elképzelésük van még, külön kiemelte az orvosi rendelő felújítását. Megjegyezte, hogy reméli, tisztességes pályázati eljárásban újra sikeresek lesznek.

- Azért jöttem, hogy hosszú távú együttműködési megállapodást kössek a Rábaközzel. – kezdte Ujhelyi István. Brüsszel nem a fejünk felett hatalmaskodó valaki, Brüsszel mi magunk vagyunk, tagjai vagyunk egy közösségnek, a saját ügyeinket intézzük ott. Az én alapelvem az, hogy minden magyart képviselek Brüsszelben. Ide is ezért jöttem. Megismerni az elképzeléseiket, segíteni a megvalósításban. Fel is kérem Aller Imre polgármester urat, hogy legyen ennek az együttműködésnek a szervezője. Meghívom polgármester urat és néhány környékbeli érdeklődő kollégáját Brüsszelbe, ahol jobban megismerhetik az Unió működését, és a magyar állam közreműködése nélkül közvetlenül elérhető európai pályázati forrásokat.

- Segíteni jöttem, de az asztalra is odacsapunk, ha szükségesnek látjuk. Az Európai Unió nem azért adja a támogatásait, hogy egy országgyűlési képviselő úgy viselkedjen, mintha ő osztaná a saját pénzét a barátainak. Ha ennek jelét látjuk, azonnal bejelentést fogok tenni az OLAF-nál, az az európai csalás elleni hivatalnál.

Ujhelyi István elmondta, hogy sajnos az a tapasztalata, hogy Európa vezetői megunták az Orbán kormány akcióit. Az európai uniós támogatások ellopását, az Európai Unió pénzéből folytatott „szabadságharcot” Európa ellen, Európa alapértékeit megcsúfoló demagógiát és zavarkeltést a menekültválságban, a hárommiliárdba kerülő népszavazást 1294 szerencsétlen háború elől menekülő befogadásáról. Azt meg egyenesen árulásnak tekintik, hogy az európai csúcs előtt Orbán Viktor kiutazik Moszkvába Putyinnal egyeztetni. Ma már nyíltan beszélnek a kétsebességes Európáról. A fejlett és együttműködésre képes országok szorosan összefognak, gyorsan fejlődnek, az együttműködésre képtelen peremországok leszakadnak. Ez a vita már az unokáink jövöjéről is szól. Elmondta, hogy a parlament baloldali magyar képviselői a szoros együttműködésben érdekeltek. Brüsszel nem egy mumus, hanem egy biztonságot, fejlődést nyújtó közösség, ami ellen nem harcolni kell. Többek közt ezért is hozta létre az Európai Demokraták közösségét, ami egy olyan "szellemi inkubátorház", amely a friss gondolatok mentén kíván új irányt szabni az Uniónak, benne Magyarországnak. A közösségnek már saját weboldala és facebook oldala van, amihez várják a hasonlóan gondolkodók csatlakozását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?