Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2012. Május 11. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: Parameter.sk / mno

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Azt írta, hogy elkezdi megölni a Tesco alkalmazottait

Vélhetően nem a kassai McDonald’s előtti robbantás volt az egyetlen bűntett, melyet a fanatikus állatvédő elkövetett – írja a Paraméter.sk szlovákiai magyar hírportál.

A 32 éves Ladislav K. ellen folytatott vizsgálat a végéhez közelít. A kassai merényleten kívül zsarolással, fenyegetéssel és tiltott fegyverviseléssel is vádolják, és a terrorizmus vádja is szóba jöhet – tájékoztatta a Sme napilapot Milan Filičko kerületi ügyészségi szóvivő. A robbanás csak annak köszönhetően nem követelt emberéleteket, hogy hibás volt a robbanószerkezet.

„Nem hagytad abba az állatok gyilkolását. (…)Türelmes vagyok, és megöllek” – többek között így fogalmazott a tíz levél egyikében, amelyeket Martin Král kassai állatorvosnak címzett. Egy másik levélbe borotvapengéket, egy továbbiba pedig petárdát és gyufát csomagolt. A leveleket rendre az Animals Rights Army szervezet aláírásával látta el.

„Nagyon kellemetlen helyzet, pláne hogy az ember nem tudja, ki áll mögötte, és hogy mikor és hol készül támadni” – jegyezte meg az állatorvos.

Tavaly Ladislav K. fenyegető leveleket írt a kassai Állatorvosi Egyetemnek is. Az intézmény ezt követően alkalmazottai épségét féltve befejezte az együttműködését az állatorvossal.

A bombatámadás előtt néhány héttel A rózsa neve című könyvet küldte el egy petárdával és egy gyufával együtt a kassai Tescónak. Egy másik levélben 100 ezer eurót követelt a cégtől, azt írva, hogy ha nem fizetnek, akkor elkezdi megölni az alkalmazottaikat.

A rendőrség három nappal a McDonald’s elleni támadást követően tartóztatta le a férfit. A lakásban, ahol a szüleivel élt, puskaport és gyutacsot, acélgolyókat, időzítőt, valamint további eszközöket és robanóanyagot is találtak. Illegálisan tartott hat gázpisztolyt is. A rendőrség szerint öngyilkosságra készülhetett, amiről egy búcsúlevél és egy végrendelet tanúskodik.

Parameter.sk / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 13:17, hétfő | Külföld

Norvégia öt év alatt 75 milliárd koronával támogatja Ukrajnát

Norvégia a következő öt évben összesen 75 milliárd norvég koronával (2647 milliárd forint) támogatja majd Ukrajnát - jelentette be hétfőn az oslói kormány.

2023. Február 06. 07:30, hétfő | Külföld

Ukrajna megígérte, hogy nem veti be orosz terület ellen a nagy hatótávolságú amerikai fegyvereket

Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra - jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.

2023. Február 06. 07:25, hétfő | Külföld

Ferenc pápa: az egész világ háborúban van, meg kell állítani az önpusztítást

A világ egésze háborúban áll és saját megsemmisítése veszélyezteti - jelentette ki Ferenc pápa, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban tett apostoli látogatást.

2023. Február 05. 08:00, vasárnap | Külföld

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt - Videóval

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette a légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai álláspont szerint hírszerző légieszköz, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközről beszél.