Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 20. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Babos a legjobb 100 küszöbén

Babos a legjobb 100 küszöbén

A remek bogotái szereplés hatására Babos Tímea a 107. helyre jött fel a WTA világranglistáján, és egy jó monterreyi szerepléssel már a jövő hétfőn betörhet a Top100-ba.

Az elődöntő jelentette a végállomást Babos Tímea számára a 220 ezer dollár összdíjazású bogotái WTA-tornán. A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő magyar tehetség 6:2, 6:3-ra kapott ki az orosz Alekszandra Panovától, de így is élete legjobb eredményét könyvelhette el. „Köszönöm szépen az egész heti drukkolást es a sok-sok gratulációt. Sajnálom, hogy nem sikerült, de azért így sem volt rossz hetem. Ma a szervám cserben hagyott, és nélküle sajnos nem tudtam partiban maradni Panovával” – írta a találkozó után Facebook-oldalán Timi.

Babos remek kolumbiai szereplése a világranglistán is éreztette hatását, hiszen a magyar játékos 26 helyet előrelépve már a 107. a WTA-nál, ami karriercsúcs a számára. Ezzel a helyezéssel honfitársaink között a második, csak a 68. helyre rangsorolt Arn Gréta áll nála előkelőbb helyen.

De ezzel még nincs vége a jó híreknek! Az eredeti tervekkel ellentétben Serena Williams nem áll rajthoz a Monterreyben hétfőn kezdődő 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán, bokasérülése ugyanis nem jött rendbe. Williams visszalépése pedig azt jelenti, hogy utolsóként Babos Tímea is felfért a főtáblára, ráadásul a sorsolása sem rossz, hiszen a mexikóiak szabadkártyás játékosával, Ximena Hermosóval találkozik az első körben. A szabadkártyás nyitó ellenfél pedig Bogotában is szerencsét hozott…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.