Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 25. 07:09, szombat | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Babos újabb magaslatot hódított meg

Babos újabb magaslatot hódított meg

Remek teljesítménnyel, életében először aktuális Top 50-es játékost megverve bejutott a Monterreyben zajló WTA-torna elődöntőjébe Babos Tímea.

A világranglistán a jövő héttől a legjobb 100 között jegyzett magyar hölgy a román Sorana Cirsteát szetthátrányból győzte le 4:6 6:4 6:2-re.

Egyelőre úgy tűnik, a Bogotában megismert receptet követi Babos Tímea a 220 ezer dollár összdíjazású, a mexikói Monterreyben zajló WTA-tornán. Mindkét helyszínen az első körben a hazaiak szabadkártyás játékosát intézte el, majd következett a torna harmadik kiemeltje – és a meglepő győzelem.

Csak Mexikóban már olyan teniszezőt vert meg a negyeddöntőbe jutásért, aki jelenleg is a világ ötven legjobb játékosa közé tartozik. Egykori Top50-esek már szerepeltek az áldozatai között (így például a hajdani Roland Garros-negyeddöntős Svedova), aktuális Top50-es helyi idő szerint csütörtökön került oda először. Pedig a román Sorana Cirstea az első szett után azt hihette, zsebben a meccs, lévén, 6:4-gyel ő került előnybe, csakhogy a folytatásban egyértelműen a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Babos irányított.

A második játszma 6:4-gyel lett az övé (agresszivitására jellemző, hogy nyolc bréklabdához is jutott, miközben Cirstea csak egyhez, illetve hogy Timi a szervái mögül 23-ból mindössze 7 pontot veszített), a döntő szett pedig gálaelőadás volt. Cirstea még csak bréklabdáig sem jutott el (Timi 24 szervapontjából 17-et megnyert), ráadásul Babos fogadóként is több pontot ért el, mint román riválisa adogatóként (17-16 „ide”). A 6:2-es játszma után pedig jöhetett az újabb ünneplés. Timi a megnyert pontok tekintetében 102-92-re diadalmaskodott, ő ötször vette el Cirstea adogatását, miközben csak háromszor veszítette el a sajátját, ráadásul fogadóként is sokkal magabiztosabban teljesített.

Babos a negyeddöntőben az osztrák Patricia Mayr-Achleitnerrel találkozik, aki a hét elején még előtte volt a világranglistán (ő a 103. helyen állt, Babos pedig a 107.-en), de ez a jövő hétre könnyen megfordulhat…

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.