Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Július 27. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Kecskés Róbert

Babóton edzőtáborozott a KSI lövész szakosztálya

Babóton edzőtáborozott a KSI lövész szakosztálya

Tehetséggondozás a Babóti Sportlőtéren.

A Babóti Sportlőtér adott otthont a budapesti Központi Sport és Ifjúsági Egyesület Lövész szakosztálya idei edzőtáborának. A 20 fiatal sportolónak erőnléti, technikai és mentális edzések mellett jutott idő a csapatépítésre és pihenésre is.

Csodálatos szabadtéri környezetben töltötték az elmúlt napokat a budapesti KSI-s sportlövők. A Babóti Sportlőtér adottságait kihasználva sátortáboros edzőtábort tartottak a fiataloknak, így kiszakítva a gyerekeket a budapesti városi körforgásból a szabad ég alatt tartózkodtak 5 napon keresztül.
Az edzőtáborban légfegyverrel és az újonnan felavatott 50m-es pisztolypályán szabad pisztollyal végeztek felkészítő gyakorlatokat a budapesti sportolók.

Máthé Edit szakedző elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a gyerekek a sátoros edzőtábor ötletét és hihetetlenül jól érezték magukat itt.
- Nagyon hasznos és tartalmas programot sikerült összeállítanunk. Naponta két technikai és egy erőnléti edzés volt. Ezt egészítettük ki csapatépítő játékokkal, közös főzéssel, strandolással. Éjszaka pedig gyertyaláng lövészetet is tartottunk, ami nagyon tetszett a fiatalságnak. Légpisztollyal kellett eloltani a gyertya lángját. Rendkívül kedves és segítőkész emberek laknak erre felé, ezt tapasztaltuk nap, mint nap, amikor szabadprogram keretén belül körbelátogattuk a környező településeket. A Soproni Polgári Lövész Egyesülettel régóta jó kapcsolatot ápolunk, így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a Babóti Sportlőteret. Külön köszönet Dr. Bencsik Balázsnak és Kecskés Róbertnek a sok segítségért.

A táborozókat Molnár János Babót község polgármestere is meglátogatta. - Örömmel tölt el, hogy a Babóti Sportlőtér részt vesz a tehetséggondozásban a lövészsport népszerűsítésében és országosan is jó hírét viszi a községnek. - mondta Molnár János.

Sportlövészet kitartást, önfegyelmet, higgadtságot és jó erőnlétet követel, ez mind jól jön a fiatalságnak a mai rohanó világban. A mostani program célja mindezek mellett a baráti kapcsolatok ápolása, a közösség erősítése volt.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 13:00, szerda | Helyi

Önkormányzati tájékoztató a helyi adókról

Leteltek az adóbefizetési határidők, az adatváltozásokat be kell jelenteni.

2021. Szeptember 22. 09:00, szerda | Helyi

Három ismeretlen károkozót keresnek most a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2021. Szeptember 21. 16:00, kedd | Helyi

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

2021. Szeptember 21. 13:00, kedd | Helyi

Szerdán eboltás lesz Rábatamásiban

Veszettség elleni kötelező védőoltás és féregtelenítés.