Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2013. Január 06. 12:25, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Bajba kerülhet az Android?

Bajba kerülhet az Android?

Meglepetés várható az okostelefonok piacán: idén elérhető lesz a Linux alapon működő operációs rendszer, az Ubuntu okostelefonokra optimalizált operációs rendszere.

Egyelőre csak a Samsung Galaxy Nexusra jön ki pár héten belül egy próbaverzió, de az Ubuntu alapítója, Mark Shuttleworth szerint folyamatos tárgyalásban állnak a mobilgyártókkal, ami kis szerencsével azt is jelentheti, hogy bizonyos időn belül elterjedhet – és népszerűvé válhat – a többi Android okostelefonon is. Azt viszont maga Shuttleworth is elismerte, hogy a nagy áttörésig nagy valószínűséggel az operációs rendszer eddigi rajongói körében lesz népszerű – olvasható a BBC honlapján.

Az első ilyen alapú készülékekre még 2014-ig várni kell, a rendszer a jövő héten debütál Las Vegasban, a Consumer Electronics Show-n. Íme egy kis előzetes, hogy milyen is lesz a grafikája és az oprendszere.

Ubuntu?

Az Ubuntu egy könnyen kezelhető, sokoldalú, látványos megjelenésű operációs rendszer. A netbookoktól a laptopokon és az asztali számítógépeken keresztül egészen az adatközpontokban lévő óriási kiszolgálókig mindenhol jól használható. A rendszer szabadon letölthető, használható, továbbadható, tanulmányozható és módosítható igény szerint.

Címkék: okostelefon, Ubuntu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 11:07, vasárnap | Belföld

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Veszprém és Somogy megyében

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Belföld

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és \"épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve\".

2022. Október 01. 19:59, szombat | Belföld

Sokat érhetnek ezek a számok!

Az ötös lottó nyerőszámai: