Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2023. Augusztus 24. 13:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészségi hír

Bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket

Bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt nyomoz a rendőrt szidalmazó, majd bajonettel fenyegető férfi ellen.

A Tamási Rendőrkapitányság rendőre 2023. augusztus 12-én az esti órákban, egy Tolna vármegyei település üzlethelyisége mellett azért intézkedett egy férfival szemben, mert a férfi izmait feszegetve, vicsorítva, kihívóan viselkedett vele szemben, illetve felé is köpött.

Az ittas állapotú férfi trágár szavakkal szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőrt, akinek el is kellett löknie magától a felé közeledő férfit annak érdekében, hogy távolt tartsa magától.

A végig agresszívan viselkedő férfi ekkor egy lépést hátrált, majd a „Na most figyelj!” felkiáltással a közelben lévő asztalon elhelyezett hátizsákjához nyúlt, amiben egy 24 cm pengehosszúságú bajonettet tartott. Miután a rendőr észlelte a bajonetett, annak megakadályozása érdekében, hogy a férfi azt használni tudja, ellökte őt a táskától.

A férfi ezt követően a lábszárán megrúgta az intézkedő rendőrt, aki ettől el is vesztette az egyensúlyát, majd amikor ismételten meg akarta őt rúgni, védekezésül megütötte a férfit. A rendőrnek csak ezt követően sikerült a férfit testi kényszer alkalmazásával, valamint a segítségére siető személyek közreműködésével megfékeznie.

A rendőr a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett, majd felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfi letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság 2023. augusztus 15-én el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.